Лаборатория в югоизточната турска провинция Шанлъурфа е заета с нетипична

...
Лаборатория в югоизточната турска провинция Шанлъурфа е заета с нетипична
Коментари Харесай

Как отрова от скорпион може да ви направи милионери

Лаборатория в югоизточната турска провинция Шанлъурфа е заета с нетипична активност – добиване на отрова от скорпион. Веществото, което може да убие човек за секунди, е скъпа съставна част в медицината и в козметичната промишленост. От него се създават антибиотици, болкоуспокояващи и разкрасителни кремове, които се продават в целия свят.

Основната задача на лаборантите е да извлекат отровата от шиповете на опашката на скорпионите. След това веществото се замразява и благодарение на комплициран химичен развой се трансформира в прахуляк преди да бъде квалифицирано за продажба.

От един скорпион могат да бъдат извлечени към 2 мг отрова. „ На ден в лабораторията ни се създават не повече от два грама от веществото ”, споделя притежателят Метин Оренлер.

Именно по тази причина и тази отрова е извънредно скъпа. Според Оренлер един литър от веществото коства към 10 милиона $. Въпреки високата цена не липсват купувачи, споделя той.

„ Изнасяме продукта си за страни от цяла Европа, в това число Англия, Германия и Швейцария ”, твърди притежателят на лабораторията за скорпиони.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР