Кризата в Националната здравна служба на задълбочава. Близо 7 милиона

...
Кризата в Националната здравна служба на задълбочава. Близо 7 милиона
Коментари Харесай

Криза в здравната служба във Великобритания


Кризата в Националната здравна работа на задълбочава. Близо 7 милиона британци чакат повече от три месеца за обзор при клиничен експерт. До това води острия дефицит на лекари подбудена от Брекзит.

Едно от главните провокации пред кабинета на Риши Сунак, което той би трябвало да реши преди постоянните парламентарни избори след две години, е положението на Националната здравна работа. Здравната система е изправена пред финансова и кадрова рецесия, за която британците упрекват ръководещата през последните 12 години консервативна партия.

Брекзит е лишило страната от близо 4000 експерти, които биха решили казуса с дефицита на личен състав, само че те не могат да влязат в страната поради новите визови ограничавания след излизането на Англия от съюза. Средно по шест месеца се чака, с цел да стигне нуждаещ се от профилиран обзор до експерт.

Националната здравна работа има 369 по-малко кардиохирурзи, 288 по-малко педиатри и 165 по-малко психиатри, в сравнение с щеше да има, в случай че бяха непокътнати моделите за набиране на личен състав до момента в който страната беше част от Европейски Съюз. И в случай че при лекарите дефицита е огромен, при медицинските сестри той е фрапантен - 9389 медицински сестри и акушерки са пристигнали да работят във Англия през 2015-16 г против единствено 663, които са го създали предходната година.

Обединеното кралство разполага с 58 000 медицински сестри по-малко, в сравнение с щеше да има, в случай че броят на идващите преди Брекзит беше траял. И в случай че стачката на сестрите не бъде анулирана в края на годината, то се чака държавното управление да прибегне до помощта на армията за справяне със незабавните медицински случаи, откакто към митинга оповестиха, че ще се причислят и водачите на коли за спешна помощ.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР