Кремъл определи като интересно предложението на най-богатия човек в света

...
Кремъл определи като интересно предложението на най-богатия човек в света
Коментари Харесай

Кремъл смята за интересно предложението на Мъск да говори с Путин

Кремъл дефинира като забавно предлагането на най-богатия човек в света Илон Мъск да беседва с съветския президент Владимир Путин в обществената мрежа Клъбхаус (Clubhouse), съобщи Франс прес.

Ръководителят на фирмите Тесла (Tesla) и Спейс Екс (SpaceX) насочи такова предложение на Путин в Туитър.

"Ще се включите ли в диалог с мен в Клъбхаус ", написа Мъск и тагна в туита си формалния акаунт на британски eзик на Кремъл.

"За мен ще е огромна чест да поговорим ", добави американският милиардер на съветски.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков дефинира предлагането като доста забавно.

"Ние обаче желаеме първо да разберем какво ще рече това, какво по-конкретно се предлага, преди да отговорим ", сподели той и напомни, че съветският президент не употребява обществени мрежи.

Клъбхаус е аудиоплатформа, на която хората могат да се включат единствено след получена покана от неин консуматор.

Предложението на Мъск за диалог с Путин идва, откакто Спейс Екс изпрати през ноември четирима астронавти на Международната галактическа станция, като по този метод постави завършек на траялия девет години монопол на Русия върху достъпа на хора до космоса. Капсулата "Дракон " на частната американска компания стана вторият уред, кадърен да се скачва с МКС, след съветските кораби "Союз ", които от 2011 година откарваха до станцията всички космонавти и астронавти след излизането от приложимост на американските совалки.

Руският галактически бранш стартира да губи скорост поради корупционни кавги и неналичието на нововъведения и нови научни планове. Спейс Екс пък е все по-влиятелен фактор в тези области, отбелязва Агенция Франс Прес.

49-годишният Мъск има над 180 милиарда $ и има упоритости за колонизиране на Марс. Едновременно с това той демонстрира интерес към криптовалутите и изкуствения разсъдък.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР