Проблемът е в дефектно електрическо оборудване, монтирано от Boeing на

...
Проблемът е в дефектно електрическо оборудване, монтирано от Boeing на
Коментари Харесай

Daily Mail: 300 самолета Boeing може да експлодират по време на полет поради производствени дефекти

Проблемът е в дефектно електрическо съоръжение, инсталирано от Boeing на неговите самолети 777, които транспортират 350 пасажери. Според, базирайки се на известие от Федералната авиационна администрация (FAA), неизправността може да докара до пожар и следваща детонация на резервоари за гориво, инсталирани в крилата на самолета.

Това визира близо 300 самолета Boeing, в това число тези, предоставени на United и American Airlines.

Изданието дава фотокопие от подаването на FAA, което оповестява за казуса още през март, както и условието Boeing да поправя дефектите до 9 май. Но, отбелязва изданието, остава неразбираемо дали компанията е направила това.

Говорител на Boeing сподели, че известието на FAA е " общоприетоо " и " доста спомагателни устройства са включени в актуалните търговски самолети, с цел да обезпечат отбрана против електромагнитни разстройства ".

„ В актуалните търговски самолети са проектирани голям брой аварийни елементи, с цел да се обезпечи отбрана против електромагнитни резултати. Флотът от 777 работи съвсем 30 години и е превозил безвредно повече от 3,9 милиарда пасажери “, продължава изказването. 

По-рано представител на компанията акцентира, че известието на FAA от 25 март 2024 година е за „ препоръчано основаване на правила “, като се желае коментар от Boeing и други, преди федералната организация публично да упълномощи всяка препоръчана промяна на своите самолети от серия 777.

FAA предвижда, че коригирането на сигурността ще коства на Boeing - чиято пазарна капитализация е $113,53 милиарда все още на писане - по-малко от $698 000, с цел да поправя всичките 292 уязвими самолета Boeing 777, изброени в регистъра на Съединени американски щати.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР