Найджъл Фараж няма да участва в предсрочните парламентарни избори на

...
Найджъл Фараж няма да участва в предсрочните парламентарни избори на
Коментари Харесай

Фараж няма да участва в извънредния вот във Великобритания - Тръмп му е приоритет

Найджъл Фараж няма да взе участие в предварителните парламентарни избори на 4 юли във Англия, защото ще се концентрира върху Доналд Тръмп, написа „ Политико “. 

В мрежата X, водещият последовател на Брекзит – чиято Реформаторска партия желае да вземе гласове от торите – написа, че „ ще даде своя принос, с цел да помогне в акцията, само че не е подобаващият миг да отива по-далеч от това. ”

Фараж сподели, че е мислил „ дълго и настойчиво “ дали да се кандидатира на изборите на 4 юли, свикани от премиера Риши Сунак в сряда.

Оказва се, че целите на Фараж са оттатък океана и върху  идните избори в Съединени американски щати на 5 ноември, които имат „ голямо световно значение.

„ Силна Америка като непосредствен съдружник е жизненоважна за нашия мир и сигурност “, написа той. „ Възнамерявам да оказа помощ с всеобщата акция в Съединени американски щати по всевъзможен метод, по който мога. “

Фараж беше спряган като име на дипломат на Обединеното кралство във Вашингтон, въпреки че това е малко евентуално, отбелязва изданието.

Решението на Фараж да не се кандидатира ще пристигна като облекчение за премиера Риши Сунак, защото анкетата на POLITICO демонстрира, че Reform събира над 10 %.

За финален път Фараж се кандидатира за парламент през 2015 година, седмият му несполучлив опит за избори в Камарата на общините.

Според английската изборна система претендентът, който получи най-вече гласове във всеки от 650-те изборни региона, печели, което значи, че 326 е магическото число за общо болшинство. Резултатите се преброяват за една нощ, тъй че до сутринта на 5 юли би трябвало да са ясни. 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР