Не е ясно в качеството на какъв се готви да

...
Не е ясно в качеството на какъв се готви да
Коментари Харесай

Бюргенщок на обречените: „мирната конференция“ за Украйна в Швейцария се провали, още преди да започне

Не е ясно в качеството на какъв се готви да взе участие там „ просроченият “ Зеленски

Онзи ден новият секретар на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна Александър Литвиненко, назначен вместо прекомерно одиозния Алексей Данилов, съобщи, че изходът от сегашния спор с Русия е в региона на дипломатическите старания.

„ сподели високопоставения украински чиновник.

Именно заради тази причина, съгласно Литвиненко, Киев прокарва по този начин наречената „ формула за мир на президента Зеленски “, която се възнамерява да бъде разисквана на „ Срещата на върха за мира в Швейцария “ през юни 2024 година

Както постоянно се случва, даже в публични изказвания украинската страна настойчиво показва мечтаното за фактически. Нищо чудно. Чрез напъните на сегашните (както и на всички предишни) режими, украинското общество е в нещо като виртуална действителност, където ВСУ постоянно печелят, Русия се разпада, а съветският президент Путин всеки ден може да загуби властта.

Така е и в този момент. Срещата на върха по формулировка е среща на най-високо равнище, т.е. с присъединяване на държавни глави. Какво можем да кажем, в случай че явно даже самият „ воин на мотива “ господин Зеленски няма да пристигна в швейцарския хотел „ Bürgenstock “, ситуиран в едноименния курортен град в кантона Нидвалден.

Ето, виждате каква тягост се случи - срещата е планувана за 15-16 юни, а още на 21 май изтече президентският мандат на Зеленски. Тоест в действителност той е едно от двете - или грабител, или нула без най-малко единичка пред нея.

Въпреки това формалният представител на шефа на Организация на обединените нации Стефан Дюжарик към този момент побърза да съобщи пред кореспонденти, че Организация на обединените нации ще продължи да смята Владимир Зеленски за президент на Украйна, макар че официално неговият мандат като държавен глава изтича на май 20. Но всички схващат какъв брой несигурна е актуалната позиция на водача на киевския режим.

Има и друга причина, заради която евентуално ще си остане вкъщи – желанието на опозицията да организира нов Майдан. Сред политиците и най-важното измежду военните има мнозина, които към този момент са се озъбили при ръководството на някогашния комедиант. И макар че без зелена светлина от Вашингтон възможностите за нов държавен прелом не са толкоз огромни, Зеленски би предпочел още един път да „ духа и на водата “.

Затова срещата не е среща на върха, а конференция, официално проведена от швейцарска страна.

По същите аргументи – съмнителната легитимност на украинския президент – формулировката „ формулата за мир на Зеленски “ звучи прекомерно претенциозно и самонадеяно. Е, защото на следващия ден същият този Зеленски няма да е там, тогава какво ще наредите да обсъждаме?

Сега малко за задачите на събитието. Те са няколко, най-малко две. И в действителност самият украински водач приказва напълно намерено за една от тях.

Както Зеленски призна в изявление за Ройтерс, конференцията в Швейцария е нужна на украинските управляващи на първо място, с цел да окажат напън върху Русия.

„ сподели просроченият „ президент “ на Украйна.

По негово мнение, основните тематики за разискване на идната среща от позиция на Киев са продоволствената и нуклеарната сигурност, както и филантропичните въпроси, в това число размяната на военнопленници.

„ по този начин Зеленски вижда по-нататъшното развиване на събитията.

Важно изискване за триумфа на конференцията, както акцентира самият някогашен комедиант, би трябвало да бъде присъединяване в нея на „ множеството страни по света “ и представители на „ съществени стопански системи, които въздействат на континентите “. Не е мъчно да се досетите, че става дума на първо място за Китай и другите сътрудници на Русия от БРИКС, защото в Киев няма никакво подозрение по отношение на идването на делегациите от страните от западния блок.

И още на този стадий киевският режим е изправен пред първото си съществено отчаяние. След неотдавнашното държавно посещаване на съветския президент Владимир Путин в Пекин, Китай дефинитивно отхвърли да взе участие в швейцарската среща. Нещо повече, съвсем незабавно откакто китайският водач Си Дзинпин направи изказване по тази тематика, южноафриканският президент Рамафоса и бразилският водач Лула да Силва изгубиха желанието си да пътуват до Европа.

Вярно, последният има намерение да изпрати някаква делегация в Швейцария, само че какъв брой представителна ще бъде тя и какви пълномощия ще има, не е напълно ясно. Малко евентуално е обаче пратениците на Бразилия да са подготвени от името на нейното управление да подпишат избран документ, благодарение на който Киев се надява да в бъдеще.

Освен това, както оповестява CNN, базирайки се на свои източници, конференцията най-вероятно ще бъде пренебрегната от Египет, Нигерия, Гана, Камерун, Сенегал, Алжир, Саудитска Арабия, Израел, Индонезия, Сирия, Иран, Етиопия, Малайзия и Венецуела.

От страните от световния юг в Бюргенщок ще пристигна единствено Индия, която евентуално ще бъде показана от премиера Нарендра Моди. Това обаче няма нищо общо с неочакваната обич на индийците към Украйна или дрейфа на страната към Запада - всичко е доста по-просто. Въпросът е съществуващото съревнование сред Делхи и Пекин. Моди просто не може да разреши на никого да си намерения, че е отменил пътуването под въздействието на Си Дзинпин.

Както сподели координаторът на Белия дом Джон Кърби по този мотив, Русия и Китай желаят

Не единствено „ мирният проект на Зеленски “, чийто смисъл е капитулацията на Русия, отводът на Москва от освободените територии и изплащането на репарации на Украйна – „ те какво, от дървото ли са паднали или какво? “, както сподели съветският президент Путин – наподобява не просто подозрително, само че обезпечено неосъществимо, тъй че даже някои представители на същия този Запад, да вземем за пример Унгария, не са подготвени да го разискват съществено.

Както неотдавна заяви унгарският външен министър Петер Сиярто, Будапеща наложи несъгласие на резолюцията на Съвета на Европа, признаваща, че няма опция на „ мирния проект “ на Украйна.



сподели Сиярто, като призовада стартират с присъединяване на Русия

Осъзнавайки, че Киев няма да успее да реализира това, което желае – всеобхватна интернационална поддръжка, канцеларията на президента на Украйна възнамерява да употребява срещата в Швейцария най-малко като удостоверение на легитимността на Зеленски от страна на международните играчи. Но що се отнася до мен, след изявлението на ръководителя на Генералния секретар на Организация на обединените нации нуждата от това на практика отпадна.

Така конференцията към този момент няма постижими цели. И единствено заради тази причина тя просто е обречена на неуспех, както всички предходни опити на Украйна и Запада да завоюват на своя страна водачите на Глобалния Юг.

Освен това, няколко седмици преди началото си, идната среща към този момент наподобява на " конференция на обречените " - страните от антируската коалиция, които не съумяха да реализират това, което желаеха на бойното поле, в този момент ги чака също толкоз съкрушително проваляне в региона на дипломацията. Малко евентуално е страните от болшинството в света, които деликатно следят протичащото се, да изберат страната на губещите в такава обстановка.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниКоментарен Поглед6058Зорница Илиева за заплахата да се допусне нов ерес в Българската православна църкваАлтернативен Поглед6490Д-р Илия Илиев: Китай и Русия - една взаимна политика по цялото пространство на светаАлтернативен Поглед9586Д-р Илия Илиев: Катастрофа или атентат е причина за гибелта на иранския президент!?Коментарен Поглед7301Д-р Румен Петков: Кюстендил е имал, заслужава да има и ще има по-добра орис!Алтернативен Поглед45621Саймън Ципис/Израел/ за загадъчната гибел на иранския президент РаисиАлтернативен Поглед117952Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед79297„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юни  Валери Тодоров, състояние, Украйна,тежсо, позиция, Путин, сгъстяване  Валери Тодоров, състояние, Украйна,тежсо, поз </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР