Крайнолява партия в Германия шокира обществеността с вдигането на статуя

...
Крайнолява партия в Германия шокира обществеността с вдигането на статуя
Коментари Харесай

В Германия вдигат паметник на Ленин в сезона на свалените статуи

Крайнолява партия в Германия шокира обществеността с повдигането на скулптура на лидера на комунистическия прелом в Русия през 1917 година Ленин, заяви Би Би Си. Марксистко-ленинистката партия на Германия (MLPD) е конфигурирала творбата пред седалището си в промишления център Гелзенкирхен в западната част на страната.

Градските управляващи пробваха без триумф да спрат начинанието, като подхванаха онлайн акция под мотото, че в Гелзенкирхен „ няма място за Ленин “.

Но съдът блокира възраженията им и откриването се организира в събота. Ленин е водач на болшевишкия прелом в Русия през 1917 година, той е превозен в Санкт Петербург от Швейцария в брониран трен, който минава без никакви спънки през цялата територия на воюващата с руснаците Германия по време на Първата международна война.

В разногласията в Германия към основаната през 1957 година скулптура в тогавашната страна страна от Източния блок Чехословакия, двете страни използваха съпоставения с бутането на монументи на свързани с робството персони около анти-расистките митинги по света през последните седмици.

„ Живеем във време, в което в доста страни от света се прави преоценка на паметниците “, съобщи кметът Франк Барановски в едно от посланията на общинския съвет в Youtube против статуята. „ Затова е мъчно да се одобри, че деспот е подложен на фундамент през 21 век и му е вдигнат монумент. За жал съдът реши иначе, ние би трябвало да приемем това, само че не и без нашите възражения “-

Лидерът на партията Габи Фехтнер пък обрисува комунистическия водач като „ изпреварил времето си мъдрец със международно историческо значение, герой за независимост и народна власт “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР