Краснодар се утвърди еднолично на второ място в руското първенство,

...
Краснодар се утвърди еднолично на второ място в руското първенство,
Коментари Харесай

Краснодар се възползва от грешките на конкурентите си

Краснодар се утвърди еднолично на второ място в съветското състезание, откакто се наложи с 2:0 над Уфа. " Биковете " стигнаха до триумфа с попадения на Маркус Берг и Ари след почивката. По този метод тимът събра 38 точи - с три повече от ЦСКА (Москва), Локомотив (Москва) и Ростов, които направиха равенства в 20-ия кръг.

Над 30 000 почитатели поддържаха Краснодар, който се обрисува като единствен преследвач на Зенит. Домакините излязоха в много пробен състав поради многото контузени футболисти. В центъра на отбраната се появиха новото попълнение Егор Сорокин и Кайо Панталеао, който е халф. Трима юноши на клуба започнаха като титуляри, а в групата за мача имаше 11 футболисти, които са артикул на академията на Краснодар.

Първото полувреме беше скучно. Домакините имаха преимущество в притежанието на топката, само че не сътвориха съвсем никакви голови положения.

Слд почивката в игра се появиха Маркус Берг и Магомед-Шапи Сулейманов, които раздвижиха играта на " жителите ". В 6-ата минута хубава композиция изведе Вандерсон самичък против Александър Беленов, само че ветеранът избави. Пръв до топката обаче стигна Берг и откри резултата.
Сулейманов пропусна да реши всичко, само че това стори ветеранът Ари от дузпа в 83-ата минута. Наказателният удар беше отсъден за игра с ръка на бранител на Уфа. Първоначално реферът Станислав Василиев не уточни бялата точка, само че след консултация със системата ВАР промени решението си.

Загубата постави завършек на серията от позитивни резултати на Уфа в края на 2019 година. Тимът е 8-и в класирането с 25 точки, колкото имат още Спартак (Москва) и Урал.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Премиер Лига 20 кръг, неделя 1 март  Краснодар 2:0краен резулат  Уфа
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР