Кралица Елизабет Втора, на която лекарите препоръчаха още най-малко две

...
Кралица Елизабет Втора, на която лекарите препоръчаха още най-малко две
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Кралицата е в много добра форма

Кралица Елизабет Втора, на която лекарите предложиха още минимум две седмици отмора, е " в доста добра форма ". Това съобщи през днешния ден в коридорите на римската среща на върха на Г-20 английският министър председател Борис Джонсън, съобщи Франс прес.

" Говорих с Нейно величество и тя е в доста добра форма ", сподели той в изявление за английската телевизия " Четвърти канал ". По думите му 95-годишната кралица " би трябвало просто да следва препоръките на лекарите си и да си почива. Мисля, че цялата страна ѝ изпраща положителни пожелания ", добави министър председателят, съобщи Dariknews.bg.

По-рано бе обявено, че английската кралица няма да приказва персонално пред международните водачи, които ще се съберат в Глазгоу за интернационалната конференция за климата КОП26. Бъкингамският замък осведоми, че тя може да продължи да извършва по време на двуседмичната си отмора някои свои леки отговорности, при които има опция да седи зад бюро, в това число да дава виртуални аудиенции. Кралицата обаче няма да прави никакви визити.

Дворецът добави, че Елизабет Втора няма да посети Фестивала на възпоменанието на 13 ноември, само че " остава твърдо решена " да участва ден по-късно на националната възпоменателна работа по случай Възпоменателната неделя - деня, когато Англия отдава респект на падналите във войните. Тя не е полагала персонално венец пред паметника им в Лондон от 2017 година, само че участва на церемонията, наблюдавайки я от балкона на външното министерство, прецизира през днешния ден " Таймс ". Елизабет Втора е най-възрастният и най-дълго ръководещият монарх в света. В сряда предходната седмица тя прекара една нощ в болница за " предварителни проучвания " заради несвързано с COVID-19 неуточнено неразположение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР