ВАШИНГТОН (АП) — Значителното решение на Върховния съд от 1954

...
ВАШИНГТОН (АП) — Значителното решение на Върховния съд от 1954
Коментари Харесай

Байдън казва, че забележителното решение на Върховния съд от 1954 г. относно десегрегацията в училищата е нещо повече от образование

ВАШИНГТОН (АП) — Значителното решение на Върховния съд от 1954 година, че десегрегацията в учебните заведения е освен това от просто раса в образованието, сподели президентът Джо Байдън в петък като той означи 70-ата годишнина от решението. Става дума за обещанието на Америка, сподели той - че е „ задоволително огромна, с цел да успее всеки “.

„ Работата по построяването на народна власт... почтена за нашите фантазии стартира с отварянето на вратите на опциите за всички, без изключение “, сподели Байдън пред чернокожи водачи в Националния музей на афроамериканската история и просвета в Вашингтон. " Образованието е обвързвано със свободата. "

Делото Топика, Канзас, Браун против Съвета по образованието, дефинира, че разделянето на децата в учебните заведения по раса е противоконституционно. Въпреки че е реализиран прогрес, би трябвало да се направи доста повече, сподели Байдън. И той твърди, че Доналд Тръмп и неговите съдружници се стремят да върнат обратно този прогрес.

Речта на Байдън беше част от засилените старания д...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР