Десетки хиляди хаитяни и венецуелци, които бягат от глада, насилието

...
Десетки хиляди хаитяни и венецуелци, които бягат от глада, насилието
Коментари Харесай

Бежанците, бягащи от кризата в Хаити и Венецуела, са изправени пред нов кошмар, тъй като наводненията опустошават Южна Бразилия

Десетки хиляди хаитяни и венецуелци, които бягат от глада, насилието и естествените бедствия, с цел да потърсят леговище в Южна Бразилия, още веднъж са борят се да възстановят живота си след тежки наводнения в щата Рио Гранде до Сул.

Според Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците (ВКБООН), към 46 000 бежанци сега живеят в щата, в това число 29 000 венецуелци и 12 000 хаитяни.

Рио Гранде до Сул беше третият щат, приел най-вече бежанци от държавна филантропична стратегия за презаселване на поток от хора, бягащи от Венецуела на северната граница на Бразилия.

Повечето от бежанците живеят в Саранди, квартал в северната част на Порто Алегре, който беше най-опустошен от наводнения след сриване на дига.

Въздушен аспект на центърът на Порто Алегре, столицата на Рио Гранде до Сул след преливането на река Гуайба на 5 май 2024 година в Порто Алегре, Бразилия. Десетки хиляди хаитяни и венецуелци, които избягаха от глада, насилиет...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР