Крадци с неясни мотиви режат кабели и повреждат зарядните станции

...
Крадци с неясни мотиви режат кабели и повреждат зарядните станции
Коментари Харесай

Странни кражби на кабели от зарядните станции на Tesla 


Крадци с неразбираеми претекстове режат кабели и повреждат зарядните станции на Tesla
(снимка: CC0 Public Domain)

Серия от обири на кабелите на суперзарядните станции на Tesla са осъществени неотдавна в региона на Хюстън. Повредени са минимум пет станции за зареждане на електрически автомобили, а претекстовете остават неразбираеми.

Миналата седмица 18 кабела за високо напрежение бяха откраднати от станция за зареждане на Tesla в Монтроуз, заяви IT Home. Оттогава сходни обири се случват и в други региони на Хюстън, което затруднява зареждането на електрически автомобили.

Последната “жертва ”, станцията Yale Street Market Supercharger, още веднъж работи, откакто по-рано притежателите на Tesla бяха известени, че обектът е затворен заради десетки прекратени кабели.

Израел Роблес е един от засегнатите притежатели на електрически автомобили Tesla. „ Много е неловко, тъй като проектите за пътешестване се основават на станциите за зареждане по пътя ”, споделя той.

Инцидентите с прекратени кабели на зарядните станции Supercharger зачестиха, а претекстовете и самоличността на причинителите към момента не са ясни.

Някои наблюдаващи спекулират, че медните жици са откраднати, с цел да бъдат продадени за пари, само че притежател на станция за преработване на скрап счита, че тази концепция не е надеждна.
още по темата
Бренди Арло, която има център за преработване на метали в южен Хюстън, допуска, че някои хора може да крадат медните проводници, увити в кабелите на зарядната станция на Tesla, с цел да ги продадат и да завоюват пари.

Но изолираният меден проводник се продава единствено за 70 цента за паунд (0,45 кг) в центъра за преработване. С други думи, даже в случай че някой открадне 50 паунда (22,6 кг) кабели за зарядна станция на Tesla, ще получи за тях към $35 $.

Не единствено облагата от продажбата на тези кабели ще е дребна, само че станциите за преработване имат строги процедури за инспекция на източниците, което прави работата с откраднати артикули извънредно рискована.

„ Минаването през кошчето за преработване е по-трудно от ходенето до банката ”, споделя Арло. Продавачите би трябвало да подписват документи, да вършат фотоси и даже да оставят пръстови отпечатъци, които по-късно се качват в щатски и локални бази данни.

Според нея, претекстът за кражбата на кабелите на зарядната станция е загадъчен, като се има поради строгото наблюдаване. „ Не правете тази нелепост още веднъж ”, споделя Арло.

Към момента претекстът за закононарушението не е явен, само че по-рано тази седмица притежателят на компания за ремонт на електрически транспортни средства допусна пред KPRC 2, че крадците може да са злонамерено настроени към електрическите автомобили.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР