Италия заяви в понеделник, че израелските атаки срещу цивилни палестинци

...
Италия заяви в понеделник, че израелските атаки срещу цивилни палестинци
Коментари Харесай

Италия: Израелските атаки срещу цивилни не могат да бъдат оправдавани

Италия съобщи в понеделник, че израелските офанзиви против цивилни палестинци в Газа към този момент не могат да бъдат оправдавани . Това е една от най-острите рецензии на Рим против акцията на Израел в линията Газа до момента, предава Ройтерс.

" Ситуацията става все по-сложна, като палестинският народ е подложен на напън, без да се вземат поради правата на почтени мъже, дами и деца, които нямат нищо общо с Хамас, и това към този момент не може да бъде оправдавано, " съобщи министърът на защитата Гуидо Крозето пред телевизия SkyTG24.

" Следим обстановката с обезсърчение. "

Последните израелски въздушни удари в южния град на линията Газа Рафах. Израел съобщи, че, макар че основният боен прокурор на страната я назова " доста тежка " и съобщи, че армията съжалява за всевъзможни вреди върху цивилни палестинци.

Крозето съобщи, че Италия кардинално е съгласна с израелската реакция на офанзивата на 7 октомври от страна на бойците на Хамас против южни израелски общности, само че добави, че би трябвало да се прави разлика сред ислямистката група и палестинския народ.

В събота италианският министър председател Джорджия Мелони и външният министър Антонио Таяни се срещнаха с палестинския министър председател Мохамад Мустафа в Рим , където потвърдиха своята поддръжка за преустановяване на огъня и приканиха Хамас да освободи израелските заложници.

Италия неведнъж декларира, че Израел има право да се пази от Хамас. Миналата седмица Рим съобщи, че да изиска заповед за арест на израелски водачи е " недопустимо ".
 Европейски Съюз обмисля лична задача в Рафах
Европейски Съюз обмисля лична задача в Рафах

Жозеп Борел подлага на критика Бенямин Нетаняху, че употребява подправени изказвания за антисемитизъм против МНС
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР