През нощта ще бъде предимно ясно, утре преди обяд -

...
През нощта ще бъде предимно ясно, утре преди обяд -
Коментари Харесай

Прогноза за времето

През нощта ще бъде най-вече ясно, на следващия ден преди обяд - най-вече слънчево, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). По-значителна ще е облачността над североизточните региони, а към и след обяд тук-там в останалата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици, по-интензивни в планините; вероятни са градушки. През нощта ще е съвсем безшумно, на следващия ден ще духа най-вече слаб северен вятър. Преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 20° и 25°, в София - към 20°.

Атмосферното налягане ще се намали и ще е близо до междинното за месеца.

Над Черноморието преди обяд ще е най-вече слънчево, по-значителна ще е облачността по северното крайбрежие и там ще има превалявания от дъжд. Около и след обяд над Южното Черноморие ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там там също ще превали и прегърми. Преди обяд вятърът ще е най-вече слаб от север-северозапад, след обяд ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще са 18°-20°. Температурата на морската вода е 18°-19°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Преди обяд в планините ще има и слънчеви часове, само че към и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици, в обособени региони - краткотрайно интензивни. Ще духа най-вече сдържан вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 15°, на 2000 метра - към 7°.

През идващите два дни въздушната маса над страната ще бъде мощно неустойчива. Сутрин ще е съвсем безшумно, ще има и слънчеви часове, само че към и след обяд на доста места в страната ще бъде с краткотрайни превалявания и гръмотевици; има условия за местни интензивни феномени и градушки. Вятърът ще бъде най-вече слаб, в сряда – от запад-северозапад, в четвъртък – от запад-югозапад; по време на гръмотевична стихия краткотрайно ще се усилва и ще трансформира посоката си. Максималните температури в сряда ще бъдат най-вече сред 21° и 26°, от четвъртък ще стартира стопляне.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР