РЕЦИКЛАТОРЪТ на Yettel – емблематичната интерактивна инсталация, която популяризира правилното

...
РЕЦИКЛАТОРЪТ на Yettel – емблематичната интерактивна инсталация, която популяризира правилното
Коментари Харесай

„РЕЦИКЛАТОРЪТ на Yettel“ спечели първо място за ESG проект с принос към природата в конкурса „PR Приз“

„ РЕЦИКЛАТОРЪТ на Yettel ” – емблематичната интерактивна апаратура, която разпространява вярното отнасяне на излезлите от приложимост електронни устройства, завоюва първо място за ESG план с фокус върху околната среда в състезанието „ PR Приз “. Престижното отличие е за приноса ѝ към понижаване на замърсяването с електронни боклуци – най-бързо растящия тип боклук в света, както и поощряване на кръговата стопанска система посредством преработване на остарялата техника.

Конкурсът „ PR Приз “ се провежда от Българското сдружение за връзки с обществеността (БДВО) и цели да отличи най-хубавите информационни практики. Тази година в конкуренцията премериха сили над 25 организации, медии и компании от обществения и частния бранш. Те се състезаваха в 14 категории, а участващите акции бяха над 55. Категориите в областта на ESG – за устойчиви екологични планове и акции в интерес на обществото, освен се радват на засилен интерес в тазгодишното издание, само че и са образец за значимата роля на бизнеса за основаването на обществено и екологично ангажирано общество.

„ РЕЦИКЛАТОРЪТ на Yettel ” е основан в отговор на потребността от разпространение на казуса с електронните боклуци. Неговата цел е да споделя на хората за следствията от замърсяването с електронни боклуци и да им предлага комфортен метод да се разделят със остарялата си техника, в поддръжка на кръговата стопанска система. Полученото самопризнание е изключително значимо за повишение на осведомеността по тези основни за околната среда тематики и основаването на устойчива потребителска просвета.

С помощта на изкуството, инсталацията във формата на голямо шкафче притегля любознателните гости, които желаят да научат за пътя на устройствата – от добива на материалите, вложени в тях, през производството и веригата за дистрибуция до ръцете на потребителите, както и по какъв начин може да приключи животът им откакто излязат от приложимост. Въздействащата 270-градусова прожекция споделя за правилата на кръговата стопанска система и „ превежда “ на наличен и понятен език изгодите от преработването.

Креативният метод към популяризирането на казуса освен разсъни интереса на хората към тематиката, само че и предизвика действителни дейности. От представянето си до момента, инсталацията е събрала близо 1000 кг електронни боклуци, достигайки до над 130 000 души с посланията за виновна приложимост на технологиите. До края на май тя е ситуирана на паркинга пред Sofia Ring Mall, а идващите месеци ще посети и други местоположения в София и страната.

Инициативата е част от дългогодишната идея на телекома за ограничение на електронните боклуци в природата. Тя е заложена и като цел в петгодишната тактика за резистентност – да предотврати попадането на 127 тона електронни боклуци в околната среда, с което компанията затвърждава уговорката си към устойчиви технологии в баланс с природата.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР