Кой какво каза и пожела за нова година от най-големите

...
Кой какво каза и пожела за нова година от най-големите
Коментари Харесай

Новогодишните равносметки и пожелания на световните лидери

Кой какво сподели и пожела за нова година от най-големите и известни международни водачи - има общо чувство на тъждественост в сякаш другите речи, само че има и неповторими пожелания, типични за обществено известния темперамент на всеки от държавници.
Американският президент Доналд Тръмп в характерен жанр се похвали като най-успешния общественик на Съединени американски щати и разгласи, че американската стопанска система е толкоз дръпнала напред, че хората към този момент не работели на повече от едно място. Той въпреки всичко предизвести, че 2019 година ще е " страхотна ", само че и " комплицирана ", тъй като такава я правели " хората ". Тръмп уточни като съществена цел построяването на стена по границата с Мексико, другояче нямало по какъв начин да има " съвършена " защита и даде обещание да се бори и " да завоюва " за всички американци.

2018 has been a year of historic accomplishments! pic.twitter.com/6Iq5CFVdwY
— The White House (@WhiteHouse) 1 януари 2019 година
В новогодишното си послание, излъчено по " Първи канал ", съветският президент Владимир Путин приказва за нуждата от поддръжка, даде обещание битка за повишение на стандарта на живот в страната и предизвести, че с цел да се случи всичко положително и належащо в Русия, руснаците би трябвало да са " един тим ". " Никога не сме имали помощници и няма да имаме. Затова би трябвало да бъдем обединен и мощен тим ", уточни Путин.

Севернокорейският водач Ким Чен-ун пък предизвести, че може да потърси нов път в атомната политика, осведоми bTV. В новогодишното си послание той удостовери желанието си да се срещне още веднъж с американския президент Доналд Тръмп, както и да продължи нуклеарното разоръжаване, само че и насочи предизвестие.
" Ако Съединените щати неправилно преценяват търпението на нашия народ и упражнят наказания и напън, без да спазят обещанието, което направиха пред света, нямаме различен избор, с изключение на да потърсим нов път, с цел да защитим нашия суверeнитет и да запазим мира на Корейския полуостров " безапелационен беше Ким Чен-ун. Той прикани Южна Корея да спре взаимните военни учения със Съединени американски щати и сподели, че на Корейския полуостров не би трябвало да бъдат разполагани стратегически военни активи.
С новогодишната си тирада английският министър председател Тереза Мей потърси политическа поддръжка за съглашението ѝ с Европейския съюз по Brexit. " Нова година е време да погледнем напред, а през 2019-а Обединеното кралство ще стартира нова глава. Договорената от мен договорка за Brexit извършва вота на английския народ. Ако Народното събрание поддържа договорката, Англия може да излезе от затруднено състояние ", сподели тя.
Френският президент Еманюел Макрон даде обещание да продължи промените и прикани французите за самообладание. " Това е урокът на 2018-а за мен. Ние желаеме на променим нещата, с цел да живеем по-добре и с цел да пазиме нашите идеали ", акцентира той. Макрон даде обещание промени в помощите за безработни, в администрацията и пенсионната система.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР