Коронавирусът предизвика скандал между ръководството на италианската Серия А, асоциацията

...
Коронавирусът предизвика скандал между ръководството на италианската Серия А, асоциацията
Коментари Харесай

Коронавирусът доведе до скандал и хаос в Серия А

Коронавирусът провокира скандал сред управлението на италианската Серия А, асоциацията на играчите и министърът на спорта Винченцо Спадафора, а към момента не е ясно дали шампионата няма да бъде спряно напълно, дали ще бъде само временно прекъснато или мачовете ще продължат.

В неделя се изиграха 5 мача, отсрочени от предходния кръг на 1 март, само че това се случи макар опитите на министъра на спорта да спре напълно шампионата поради епидемията. Спадафора, подкрепян от италианската футболна федерация (FIGC), опита да анулира всички срещи малко преди началото на първата - сред " Парма " и СПАЛ. Играчите към този момент бяха излезли на терена, само че бяха принудени да се приберат назад в съблекалните. В последна сметка дуелът стартира със 75 минути забавяне, само че се изигра пред празни трибуни, а СПАЛ завоюва с 1:0. 

Впоследствие министърът упрекна управлението на Серия А в безнаказаност.   " Светът на футбола се усеща ваксиниран към разпоредбите и жертвите, които би трябвало да се вършат. Мачовете през днешния ден се играха поради безконтролен акт на лигата и президента ѝ Паоло дал Пино. Ние съветваме италианците да си стоят по домовете. Не съм склонен да се играе. Може да има последици за лигата, само че футболът ще се възвърне, когато всичко свърши. "

Той се базира на настояването на асоциацията на футболистите (AIC), чийто президент Дамиано Томази също прикани за прекъсване на шампионата.  " Всички дивизии би трябвало да бъдат спрени. Сигналите от спортните институции са ужасни. Опасно е да се пътува, рисково е да се играе футбол, рисково е да се здрависваш . Отборите излязоха и играха поради дълга си към тези, които нямат куража да решат, че футболът към този момент не може да се преструва, че коронавирусът не съществува ", съобщи Томази в публична позиция от AIC, в която заплаши и със стачка на играчите.  Единственият футболист, който обществено поддържа това искане обаче, е нападателят на " Бреша " Марио Балотели.

От управлението на лигата, която ръководи Серия А, обаче дадоха отговор на министъра, че последната заповед на италианското държавно управление от неделя сутринта гласи, че спортните събития могат да се организират пред празни трибуни. " От първия ден на изключителното положения Серия А постоянно съблюдава напътствията от държавното управление, даже когато те са неразбираеми и контрастиращи между тях. Днес Серия А съблюдава постановлението на държавното управление от неделя сутринта, което удостовери, че спортните събития може да се организират пред празни трибуни. Мачът сред " Парма " и СПАЛ бе отсрочен поради настояването на футболната федерация и асоциацията на играчите, която също изиска прекъсване на шампионата и заплаши със стачка. Това слага цялата система под сериозна опасност, а също и заплатите на хората в клубовете. Серия А извършва напътствията на държавното управление, което разрешава да се играят мачове пред празни трибуни. "

Президентът на " Каляри " Томазо Джулини пък непосредствено атакува спортния министър Спадафора. В " Туитър " той написа: " Министърът промени мнението си от искане да се предават гратис мачовете по малките екрани до искане шампионата да бъде спряно. И то посред заповед от държавното управление, гласяща, че мачове може да се играят при закрити порти! Сега Италия има потребност от успокоение и съвестност, не от популистки манифести! "

Утре в Рим ще има нова среща сред клубовете, лигата и федерацията, като не е изключено въпреки всичко шампионата да бъде спряно. Все още не е ясно дали прекъсването ще е краткотрайно или напълно, както и какво ще се случи с клубовете, в случай че Серия А бъде прекъсната - от разпределянето на местата за евротурнирите до изпадащите.

В неделя " Ювентус " се върна на върха в класирането в Серия А, откакто завоюва с 2:0 отсроченото дерби с " Интер " в Торино . Аарън Рамзи и Пауло Дибала вкараха головете за триумфа през второто полувреме. " Ювентус " е с 63 точки след 26 мача, следван от " Лацио " с 62 и " Интер ", който има 54, само че е с мач по-малко.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР