Държавното посещение на президента Владимир Путин в Китай е съвместна

...
Държавното посещение на президента Владимир Путин в Китай е съвместна
Коментари Харесай

Главното послание на Путин и Си Дзинпин не е за Запада: Символ с възклицателен знак!

Държавното посещаване на президента Владимир Путин в Китай е взаимна руско-китайска проява, че Русия и Китай са стратегически съдружници.

Директна проява, без двусмислици

Да стартираме с главното: направените в Пекин изказвания на Владимир Путин и Си Цзинпин, както и подписването на редица значими документи са взаимна руско-китайска проява на Запада, че Москва и Пекин са стратегически съдружници.

Но не просто съдружници в някакво неутрално и условно пространство, а съдружници в условия, когато Съединени американски щати неистово се пробват да запазят международната си надмощие и не престават бруталния си напън върху Русия, Китай и целия свят с вярата да запазят своята клатеща надмощие.

Да, Путин сподели, че „ връзките сред Русия и Китай не са опортюнистични и не са ориентирани против никого “. Но това не значи, че Русия и Китай не желаят да кажат на Вашингтон, че са влезнали в най-тясно съюзническо съдействие и обективните съперници (или врагове - както ви е по-удобно) би трябвало да вземат това поради.

Също по този начин е значимо да се види, че визитата на Путин в Китай се организира на фона на преди малко приключилото посещаване на Си Дзинпин в Европа, където основен миг беше визитата във Франция.

На фона на визитата във Франция последвалите визити на Си в Сърбия и Унгария засенчиха отрицателното усещане на Китай за груповия Запад. И в този момент визитата на Путин в Китай е троен изумителен знак, подложен от самия Китай във фразата:

" Не - Америка! Да - Русия!!! "

Посещението на Путин в Китай, проведено с такава пищност и съпроводено с толкоз значими изказвания и документи, единствено по себе си е знак на прекосяването на Китай на страната на Русия.

Това към този момент не е „ неутралитетът “ на Китай, нито неговата равноотдалеченост от всички международни играчи, нито дипломатическата му вежливост.

Ако приказваме единствено за Китай, то това е неговата декларация за визия за своето обозримо бъдеще в съюз с Русия. А за Русия е поддръжка в екзистенциалната борба със Запада.

Относно взаимното изказване

Съществува убеждението, че при подготовката на визитата на Путин в Китай и двете страни са си сложили задачата допустимо най-ясно посредством имената и наличието на взаимни документи и изказвания да предадат на света една елементарна концепция: Русия и Китай подписват стратегически съюз, който има икономическо, социокултурно и най-много военно измерение.

В резултат на пълномащабните руско-китайски договаряния в Пекин беше подписано Съвместно изказване за задълбочаване на връзките на всеобхватно партньорство и стратегическо взаимоотношение, в заглавието на което думите „ всеобхватни “ и „ стратегически “ са основни.

Както Путин означи след договарянията, този документ " слага нови огромни задания и дълготрайни вероятности за развиването на целия комплекс от руско-китайски връзки ".

Според него постигането на тези цели ще „ способства и за осъществяването на обемен пакет от междуправителствени, междуведомствени и търговски съглашения “, които бяха готови за визитата му в КНР. Има ли доста от тях? Русия и Китай работят по повече от 80 взаимни плана на обща стойност към 200 милиарда $.

Образно казано, Русия и Китай изстреляха в международното осведомително пространство цялостен куп взаимни документи, с цел да няма у никого никакви подозрения по отношение на мащаба и дългосрочността на руско-китайското партньорство и съюз.

За Украйна

За Русия, несъмнено, основният въпрос остава украинската рецесия и позицията на Китай по този въпрос. В взаимното изказване на двамата водачи тази тематика е „ скрита “ в предпоследната, девета глава.

В него се споделя, че Русия „ прави оценка позитивно обективната и безпристрастна позиция на Китай по украинския въпрос и споделя метода, съгласно който споровете би трябвало да се позволяват въз основа на Устава на Организация на обединените нации в неговата целокупност и целокупност “.

Руската страна, се споделя още, приветства готовността на китайската страна да играе градивна роля по въпроса за политическото и дипломатическо споразумяване на украинската рецесия.

Страните означават нуждата от прекъсване на всевъзможни стъпки, които способстват за удължение на военните дейности и по-нататъшна ескалация на спора, приканват за попречване на прекосяването му в неконтролируема фаза и акцентират значимостта на разговора като оптимална форма за разрешаване на украинската рецесия.

И най-важното, „ страните изхождат от обстоятелството, че за стабилно споразумяване на украинската рецесия е належащо да се отстранен нейните първопричини и да се придържат към правилото на неделимостта на сигурността, като се вземат поради законните ползи и опасения на всички страни в региона на сигурността. "

И това е директна индикация за това, което Русия незабавно уточни на Съединени американски щати и НАТО още преди специфичната военна интервенция. С други думи, в документа се споделя, че Китай заема проруска позиция.

" Ще летим и двамата... "

Путин изрази убеденост, че Русия и Китай безусловно могат да създадат всичко.

" Нашето съдействие има безкрайни благоприятни условия. Ние сме в положение да се оправим с всевъзможни трудности, да решим най-амбициозните задания, "

- сподели Путин.

Това изказване би трябвало да провокира еуфория измежду приятелите. И това би трябвало да принуди враговете да спрат, да помислят и да създадат няколко крачки обратно, като се има поради, че всички знаят основните военни проблеми, пред които са изправени Русия и Китай и които имат намерение да решат от обща позиция. За Украйна към този момент говорихме. Но има и други проблеми.

Първо, Китай и Русия показаха взаимна „ сериозна угриженост “ по отношение на опитите на Съединени американски щати да нарушат стратегическия баланс и „ обезпечат решаващо военно преимущество “.

И дружно с това в изказването се показва, че „ страните означават със удовлетворение, че поредното развиване на съдействието сред двете страни в региона на защитата, учредено на високо равнище на взаимно стратегическо доверие, дейно укрепва районната и световната сигурност “. Това е явен привет към Вашингтон.

Освен това:

" Москва и Пекин ще задълбочат в допълнение доверието и съдействието във военната област, ще разширят обсега на взаимните учения и бойната подготовка, ще организират постоянно взаимни морски и въздушни патрули, ще засилят координацията и съдействието на двустранна основа и в многостранни формати и непрекъснато ще усъвършенстват качествата и равнище на взаимен отговор на провокации и закани. "

Всичко е ясно?

Второ, Русия направи ответен ход в интерес на Китай, откакто показва китайската позиция във връзка с Украйна. Страните се опълчиха на намесата на извънрегионални сили в гарантирането на сигурността и стабилността в Южнокитайско море.

„ Руската страна поддържа напъните на Китай и страните от АСЕАН за взаимна отбрана на мира и стабилността в Южнокитайско море.

Страните признават, че въпросът за Южнокитайско море би трябвало да бъде решен от участващите страни посредством договаряния и съвещания, и то уверено. се опълчват на намесата на извънрегионални сили в този въпрос “, се отбелязва в взаимното изказване на Путин и Си.

Освен това Русия се опълчва на независимостта на Тайван и поддържа напъните на Китай да отбрани своя суверенитет и териториална целокупност.

Трето (и това също е боен компонент), страните не са не запомнили своя общ съдружник, който може да играе основна роля както за Русия, по този начин и за Китай. Говорим за Северна Корея.

Москва и Пекин се опълчиха на опитите на Съединени американски щати и техните съдружници да извършат военни провокации против КНДР. Към Пхенян е изпратен насърчителен и явен сигнал да не се опасява от нищо.

Послание към световния юг

Важно е да се означи, че Русия и Китай не са затворени в собствен личен съюз. Тяхното взаимно изказване е апел за интензивно ангажиране на световния Юг.

" Страните ще насърчат засилената съгласуваност на страните от БРИКС на интернационалните платформи, ще засилят взаимоотношението в региона на търговията, цифровата стопанска система, публичното опазване на здравето и ще допринесат за ефикасното поощряване на разговора по отношение на потреблението на национални валути, платежни принадлежности и платформи във взаимни връзки търговски покупко-продажби на страните от БРИКС ",

- се споделя в взаимното изказване.

" Страните означават възходящата динамичност на протичащите световни промени, укрепването на позициите и растежа на действителните благоприятни условия на страните от световния Юг и водещите страни в района. Контурите на един полицентричен международен ред стават все по-ясни ",

- се отбелязва в документа.

Русия и Китай имат намерение да разширят многостранното съдействие със страните от Латинска Америка и Карибите (ЛАК) и интеграционните обединявания в района.

" Страните разчитат на подсилване на многостранното съдействие със съответните страни от ЛАК и техните асоциации ",

- споделиха водачите в изказване.

Отбелязва се, че Руската федерация и Китай „ показват подготвеност за по-нататъшно усилване на стратегическото взаимоотношение и сливане на напъните в района “.

" Страните ни са решени да продължат напъните за свързване на интеграционните процеси в границите на ЕиС и китайската самодейност „ Един пояс – веднъж “ предвид на образуването на Голямо евразийско партньорство в бъдеще ",

- сподели Путин.

Руският президент означи, че Москва и Пекин поддържат „ интернационалното право, културното и цивилизационно многообразие, уравновесения баланс на ползите “ и от тази позиция „ Русия и Китай си взаимодействат ползотворно в БРИКС “ и в ШОС.

Общо умозаключение

Само взаимното изказване на Руската федерация и Китайската национална република за задълбочаване на връзките на всестранно партньорство и стратегическо взаимоотношение (може да се види напълно на уеб страницата на Кремъл) би трябвало да каже на всички заинтригувани страни, че не е останала нито една празнота в руско-китайските връзки.

Няма нито един сериозен политически и социално-икономически въпрос, който не би получил вниманието на страните и по който не би било реализирано взаимно съгласие.

Всичко това беше направено по умишлено транспарантен от осведомителна позиция метод, който цели да убеди Съединени американски щати и техните съдружници в безсмислието на опитите им да вбият чеп в връзките сред Русия и Китай.

И точно това е главната задача на Вашингтон, който в опит да резервира хегемонията си има намерение освен да откъсне Пекин от Москва, само че и да настрои китайците и руснаците един против различен с вярата, че в тази борба Китай и Русия ще се отслабят взаимно изцяло или даже ще ги унищожат. Но в случай че пишем за това, това значи, че разбираме тази задача на американците. И ще работим в противоположната посока.

Вярно, не всичко зависи единствено от Русия. Днес не можем да кажем с цялостна сигурност по какъв начин ще се държат бъдещите генерации китайски водачи в лицето на продължаващото прелъщение от страна на Съединените щати.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед9158Саймън Ципис: Англо-саксонците постоянно съумяват да оставят анти-система на системата, която напускатАлтернативен Поглед8555 " ЛЕВИЦАТА! " с политически десант в 10-МИР-Кюстендил - В.Вацев, Р.Петков-АБВ и Р.Петков-Алтернативен Поглед10638 " ЛЕВИЦАТА! " в 25 МИР-София с позиции по парещите тематики на деня!Алтернативен Поглед98549Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед16501 " ЛЕВИЦАТА! " откри предизборната си акция в 10 МИР-Кюстендил. Нейната бюлетина е № 19Алтернативен Поглед98549Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед78578„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед78039 Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР