Русия отстрелва“ един след друг американските бронирани гиганти M1 Abrams.

...
Русия отстрелва“ един след друг американските бронирани гиганти M1 Abrams.
Коментари Харесай

Русия „отстрелва“ един след друг американските бронирани гиганти M1 Abrams – Украйна загуби цели 14!

Русия „ отстрелва “ един след различен американските бронирани колоси M1 Abrams. Сред военната „ помощ “, предоставена на Киев от интернационалните съдружници, са бронирани транспортни средства, в това число съществени бойни танкове от западен вид. Обединеното кралство пое самодейността, като даде 14 от своите танкове Challenger 2 в поддръжка на украинските въоръжени сили.
Това прекачване е освен това от военна помощ; то е политическо изказване, целящо да убеди европейските съдружници да споделят ресурсите си. Според английски чиновници техният танк е съвсем „ невредим “.

Но първият Challenger 2, погубен от съветските сили, тлее в южните степи по време на несполучливата контраатака на Украйна през лятото на 2023 година Оттогава не се оповестява съвсем нищо за бойните характерности на останалите английски танкове в украински ръце.
Германия, както и няколко други европейски страни, последваха образеца на Обединеното кралство и започнаха да доставят на Украйна редица немски танкове Leopard 2. Сред тях Leopard 2A6 се откроява като най-усъвършенствания модел от серията.

Съединените щати не бързаха да изпратят главните бойни танкове M1A1 Abrams в Украйна.

Първоначално Вашингтон се ангажира да достави 31 такива танка, задоволителни за оборудването на един танков батальон.

Русия „ отстрелва “ един след различен американските бронирани колоси M1 Abrams – Украйна загуби цели 14! 10.06.24 21:23 99% обработени протоколи: ГЕРБ печели евроизборите! Кой е втори? (ГРАФИКА) 10.06.24 20:52 Горещо!: Голяма звезда влиза в новото риалити „ Островът на 100-те гривни “ (СНИМКИ) 10.06.24 20:36 Шокиращи разкрития!: Иванов се готви за работа в Брюксел, Петков хвърля оставка?! 10.06.24 19:48 ЦИК с последни данни – при 97.03% обработени протоколи (ГРАФИКИ) 10.06.24 19:26

Доставката обаче се забави. Причината за това закъснение е ясна – американските инженери трябваше да отстранят всички скъпи и класифицирани технологии от танковете. За забележителен интервал от време украинското командване избра да държи дарените от Съединени американски щати танкове в запас, вместо да ги изпрати неотложно в борбата.
Танковете M1A1 Abrams, ситуирани от украинските въоръжени сили към Авдеевка, бързо стартират да стават жертва на противников огън. Удивително е, че разрушенията им повтарят тези на европейските и съветските танкове.

Тези американски бойни машини се трансфораха в съществени цели за съветските войски, които наподобява интензивно преследват тези бронирани колоси.

Сега известията за унищожени танкове Abrams постоянно се появяват в новините на съветското Министерство на защитата.

 

 

И по този начин, какъв брой от тези танкове са били унищожени?

Почти половината от в началото трансферираните. Според телеграмния канал на 1430-и полк „ Бюлетин “ до момента са унищожени 14 от 31 предадени танка M1 Abrams, като в поддръжка на тези изказвания има фотографски доказателства.
Интересно е, че не доста от дълго време CNN излъчи занимателен репортаж за американските танкове, ситуирани в състава на 47-а механизирана бригада в Украйна. Това елитно поделение работи по стандартите на НАТО и употребява западно военно съоръжение.

Екипът на CNN посещава украински танкови позиции и се натъква на някои много остри рецензии към американските танкове.

Проблемите варират от механически проблеми с моторите и незадоволителна бронирана отбрана до кондензация на влагата при мъгла и дъжд, която поврежда електрическите системи на танковете. Като цяло, съгласно украинските танкови екипажи, танковете са се трансформирали в съществени цели за съветските сили.

M1 Abrams е главен военен танк от трето потомство, употребен от армията и морската пехота на Съединени американски щати.

Наречен на името на военачалник Крайтън Ейбрамс, той е крайъгълен камък на американските бронирани сили от въвеждането му при започване на 80-те години на предишния век. Танкът е прочут със своята усъвършенствана ризница, мощно въоръжение и комплицирана електроника, което го прави един от най-страховитите танкове в света.
Размерите на M1 Abrams са обилни, което отразява ролята му на тежко бронирано транспортно средство. Дължината му е почти 32,04 фута [9,77 метра], ширината – 12 фута [3,66 метра], а височината – 8 фута [2,44 метра]. Теглото на танка варира според от разновидността, само че нормално той тежи към 60 тона.
Задвижването на M1 Abrams се обезпечава от газотурбинен мотор AGT1500 на Honeywell, който може да генерира 1500 конски сили. Този мотор разрешава на танка да развива скорост до 42 благи в час [67 километра в час] по пътищата и 30 благи в час [48 километра в час] отвън пътя. Газотурбинният мотор е прочут с високото си съответствие мощност/тегло и способността си да работи с разнообразни типове гориво, в това число дизелово гориво, керосин и реактивно гориво.

M1 Abrams може да се похвали с няколко механически характерности, които покачват бойната му успеваемост.

Композитната му ризница, която в някои разновидности включва пластове от обеднен уран, предлага изключителна отбрана против закани, свързани както с кинетична, по този начин и с химическа сила. Танкът е оборудван и с усъвършенствани системи за ръководство на огъня, в това число лазерен далекомер, термовизионна система и балистичен компютър, които му разрешават да поразява тъкмо цели на огромни дистанции, даже при неподходящи условия.

Основното оръдие на M1 Abrams е 120-милиметрово гладкоцевно оръдие M256, създадено от Rheinmetall и създавано по лиценз в Съединени американски щати.

Това мощно оръжие може да стреля с разнообразни типове муниции, което го прави универсално в бойни обстановки. Гладкостенната структура на оръдието разрешава по-висока начална скорост и усъвършенствана акуратност на огромни дистанции.
Видовете муниции, употребявани от основното оръдие на M1 Abrams, включват бронебойни саботи с резистентност на перките [APFSDS], които са предопределени да пробиват вражеската броня; високоексплозивни противотанкови патрони [HEAT], които са ефикасни както против бронирани, по този начин и против меки цели; и многоцелеви противотанкови патрони [MPAT], които могат да се употребяват против разнообразни цели, в това число хеликоптери. Освен това танкът може да изстрелва канистерни снаряди за отбрана отблизо разстояние против пехота.

 

 

Източник – BulgarianMilitary /Превод:SafeNews

Още вести четете в: Свят За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР