Полярните сияния, които обикновено са ограничени до по-високите географски ширини,

...
Полярните сияния, които обикновено са ограничени до по-високите географски ширини,
Коментари Харесай

Учени: Зад красивото полярно сияние се крият опасности

Полярните сияния, които нормално са лимитирани до по-високите географски ширини, неотдавна можеха да се следят в небето над Мексико, Южна Европа и Африка.

Причината за това събитие на нетипични места са мощни слънчеви стихии през май месец.

„ Трябва да разберем, че зад тази хубост се крие заплаха “, предизвестява пред Агенция Франс Прес Кантан Верспирен, координатор на програмата за галактическа сигурност в Европейската галактическа организация (ЕКА).

 Времето в неделя: Краткотрайни превалявания, температури до 26° 2 мин. Времето в неделя: Краткотрайни превалявания, температури до 26°  Зеленски за успеха на Усик над Фюри: Украинците удариха крепко (ВИДЕО) 3 мин. Зеленски за успеха на Усик над Фюри: Украинците удариха крепко (ВИДЕО)  Сашко от Перник бе загубен още веднъж (СНИМКА) 3 мин. Сашко от Перник бе загубен още веднъж (СНИМКА)  bTV Репортерите: Вдъхновители на фантазии 9 мин. bTV Репортерите: Вдъхновители на фантазии  Рекорди в растежа на възнагражденията: Средната заплата в София надвиши 3000 лева 3 мин. Рекорди в растежа на възнагражденията: Средната заплата в София надвиши 3000 лева  След спецакция: Служители на проверявана компания настояват, че са бити от служители на реда 2 мин. След спецакция: Служители на проверявана компания настояват, че са бити от служители на реда  Времето в неделя: Краткотрайни превалявания, температури до 26° 2 мин. Времето в неделя: Краткотрайни превалявания, температури до 26°  Зеленски за успеха на Усик над Фюри: Украинците удариха крепко (ВИДЕО) 3 мин. Зеленски за успеха на Усик над Фюри: Украинците удариха крепко (ВИДЕО)  Сашко от Перник бе загубен още веднъж (СНИМКА) 3 мин. Сашко от Перник бе загубен още веднъж (СНИМКА)  bTV Репортерите: Вдъхновители на фантазии 9 мин. bTV Репортерите: Вдъхновители на фантазии  Рекорди в растежа на възнагражденията: Средната заплата в София надвиши 3000 лева 3 мин. Рекорди в растежа на възнагражденията: Средната заплата в София надвиши 3000 лева  След спецакция: Служители на проверявана компания настояват, че са бити от служители на реда 2 мин. След спецакция: Служители на проверявана компания настояват, че са бити от служители на реда

Друг академик – Майк Бетуи от Центъра за прогнозиране на галактическото време в Съединени американски щати, припомня, че слънчевите стихии могат да имат отрицателни последици за електрическите мрежи и спътниците или да изложат астронавтите на рискова радиация.

Сиянието, което се появи на 11 и 12 май в доста региони, беше породено от най-мощната геомагнитна стихия след тази от октомври 2003 година

Слънцето се приближава до това, което се назовава „ безоблачен най-много “

Преди 21 година явлението провокирала спиране на електрозахранването в Швеция и развалила мрежите в Южна Африка. Сега вредите явно са по-малки, макар че към момента не ясно какво тъкмо е предизвикало на спътниците.

 Полярно зарево Снимка: Reuters

Има няколко случая на автоматизирани американски трактори, които са спрели, когато GPS системата им е излязла от строя.

Космическите синоптици издадоха предизвестие за мощна геомагнитна стихия от степен G4

Геомагнитните стихии се образуват, когато потоци от електрически заредени частици се изхвърлят от повърхността на Слънцето и доближават магнитосферата – геомагнитното поле на Земята. Очаква се да има интензивна интензивност в идващите няколко дни.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР