През октомври 2023 г. Фумиюки Канай ръководи компанията за полупроводници,

...
През октомври 2023 г. Фумиюки Канай ръководи компанията за полупроводници,
Коментари Харесай

„Нямахме представа какво представлява частният капитал“: главен изпълнителен директор на японския производител на чипове за шефовете на изкупуване

През октомври 2023 година Фумиюки Канай управлява компанията за полупроводници, където е основен изпълнителен шеф, посредством най-голямото в началото обществено предложение в Япония след пет години по-рано на SoftBank.

IPO-то оцени Kokusai Electric на 3,6 милиарда $ и провокира погашение на 720 милиона $ за поддръжниците на частния капитал, KKR, който беше купил бизнеса от Hitachi през 2017 година в договорка, която го оцени на 257 милиарда йени, или почти $1,7 милиарда.

Излизането на KKR бележи необичаен триумф за бранша на частния капитал в Япония — добра реклама, която беше доста нужна, защото търсенето на покупко-продажби става по-сложно и банките са по-строги по отношение на финансирането им.

Но дълго време 67-годишният началник на производителя на съоръжение за чипове не можеше да изясни какво в действителност прави частната капиталова промишленост.

„ Нямахме визия какво тъкмо частният капитал беше на път да стартира “, признава Канай. „ Имахме неразбираема визия, че до момента в който см...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР