ПОРТ-О-ПРЕНС, Хаити (АП) — Облечени в черно и бяло, тълпата

...
ПОРТ-О-ПРЕНС, Хаити (АП) — Облечени в черно и бяло, тълпата
Коментари Харесай

Докато убийствата се увеличават, хаитяните се борят да погребват близките си и да намерят затваряне в изпълнената с насилие столица

ПОРТ-О-ПРЕНС, Хаити (АП) — Облечени в черно и бяло, тълпата от гневни младежи се притисна на тясна улица в Столицата на Хаити.

Те стопираха пред едно гробище и подвигнаха ковчег на раменете си, а по лицата на някои се търкаляха сълзи.

„ Viv Ansanm manje li! “ те скандираха мощно на хаитянски креолски, до момента в който се разхождаха по всички страни, а ковчегът се люлееше леко с техния 16-годишен другар вътре.

Техното скандиране обвиняваше тайфа коалиция, наречена Live Together, в убийството на Джон-Розелет Джоузеф. Той беше ударен от подведен патрон по-рано този месец в своята общественост Солино, която въоръжени мъже са атакували неведнъж.

Намирането на прикритие за близки, убити от банди, които безмилостно вилнеят в столицата на Хаити и отвън нея, става все по-труден ден дневно в страна, където погребалните ритуали са свещени и мъртвите са почитани.

Повече от 2500 души са били убити или ранени единствено през първите три месеца на годината, съгласно Организация на обединените нации.

Жертвите на гру...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР