Преди малко повече от година министърът на финансите на САЩ

...
Преди малко повече от година министърът на финансите на САЩ
Коментари Харесай

Наистина ли икономиките на САЩ и Китай ще започнат да се „разединяват“?

Преди малко повече от година министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън твърди в тирада, че Вашингтон не се пробва да се отдели от Китай, като сподели „ цялостно обособяване ” на стопанските системи би било „ пагубно ” и за двете страни.

Седмица по-късно съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан заимства фраза от ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, като сподели, че Съединени американски щати следват политика на „ понижаване на риска “, а не обособяване.

Реториката беше предопределена да отхвърли китайските рецензии, че Съединени американски щати подхващат дейности, като надзор върху износа, обвързван с технологиите, с цел да лимитират възхода на Китай.

Служителите от администрацията на Байдън желаеха Китай да разбере, че Съединени американски щати ще продължат да подхващат ограничения за отбрана на националната и икономическата сигурност, даже когато страните се пробваха да стабилизират връзките, които удариха дъното след полета на обвинен китайски шпионски балон над Съединени американски щати.

Изпитателните връзки още веднъж попаднаха на...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР