В югозападната германска провинция Саарланд улиците са дълбоко под водата,

...
В югозападната германска провинция Саарланд улиците са дълбоко под водата,
Коментари Харесай

Германия, Белгия и Нидерландия се борят с наводненията

В югозападната немска провинция Саарланд улиците са надълбоко под водата , а в обществените медии се появяват фотоси на спасители, които придвижват локални поданици на безвредно място с лодки.

Столицата на провинция Саарбрюкен беше мощно наранена , а немският вестник Bild заяви, че пробив в дига в град Квиершид е довел до прекъсването на електроцентрала в региона.

Не се оповестява за смъртни случаи, само че най-малко един човек е бил ранен.

Премиерът на провинция Саарланд Анке Релингер дефинира обстановката като " доста напрегната " и предизвести, че може да има огромни вреди.

В началото на съботния ден обаче обстановката се е подобрила, защото предизвестието за тежки метеорологични условия в региона е било анулирано, а равнището на водата е спаднало , съобщи кметът на Саарбрюкен Уве Конрадт.

Стотици чиновници на спешните служби към момента са на терен и оказват помощ за почистването.

През 2021 година немските райони Рейнланд-Пфалц и Северен Рейн-Вестфалия бяха наранени от пагубни наводнения, при които починаха над 180 души.
 Проливен дъжд провокира наводнения във Англия
Проливен дъжд провокира наводнения във Англия

Британското държавното управление е издало повече от 300 предизвестия за наводнения

В Белгия провинция Лиеж беше наранена от тежки наводнения, като управляващите получиха стотици молби за помощ и бяха изпратени 150 пожарникари , заяви губернаторът Ерве Джамар.

По думите му главната помощ, предоставена от службите за незабавна помощ, е била изпомпване на водата от наводнените здания.

В нидерландската провинция Лимбург, оттатък границата, два къмпинга бяха евакуирани рано в събота, защото бяха застрашени от покачващите се равнища на водата, оповестиха публични лица.

Междувременно в региона на Мозел в североизточната част на Франция бе оповестена паника от наводнения , защото равнището на водата в реките се увеличи след проливните дъждове.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР