Коремните преси са едно от най-популярните и простички упражнения, които

...
Коремните преси са едно от най-популярните и простички упражнения, които
Коментари Харесай

Защо ни боли вратът, когато правим коремни преси?

Коремните преси са едно от най-популярните и простички извършения, които човек може да прави на всички места, където си реши. Но мнозина даже и опитните спортисти ще ви кажат, че ги боли вратът, когато упражняват, а това има своето пояснение.

Самото упражнение включва елементарна механика. Коремните мускули ни дават опцията, с цел да придърпваме горната и долната част от тялото една към друга. В взаимозависимост от позицията ни гравитацията прави по този начин, че да натоварва повече едната или другата половина от мускула. Но това, което не осъзнаваме, че се движи в синхрон с корема, е гръбнакът.

Човекът към момента е прекомерно рано в своята еволюция, с цел да може да се похвали със приключена функционалност на изправения гръбначен дирек и това е повода болките в кръста и врата да са измежду най-честите.

Но дано не се отплесваме прекомерно в научни разсъждения, а да се фокусираме върху сами проблем с коремните преси.

Ако сте част от групата на тези, които ги боли врата, тогава ще имате потребност от помощта на огледалата във фитнеса, с цел да ревизирате по какъв начин тъкмо изпълнявате това другояче много просто упражнение.

Ще се изумите какъв брой доста хора правят 1/3 от цялото придвижване с главата, вместо с натрупа си. Именно там е разковничето. Хората обичаме да се самозаблуждаваме, като се предоверяваме на това, което виждаме, а не на това, което усещаме.

Правилното осъществяване на коремните преси включва постоянна опора за краката и устойчивост на всичко от гърдите нагоре. Изолирайте всевъзможни придвижвания с главата, с цел да си спестите неприятните болки. Така ще дадете опция и на коремните ви мускули да работят по-ефективно, тъй като те са надалеч по-големи и надалеч по-издръжливи от тези в региона на шията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР