Концепцията за ляво и дясно полукълбо на мозъка се отнася

...
Концепцията за ляво и дясно полукълбо на мозъка се отнася
Коментари Харесай

Лявото или дясното полукълбо на мозъка доминира?

Концепцията за " ляво и дясно полукълбо на мозъка " се отнася до двете полукълба на мозъка. Някои невероятни опити с хора, на които мозъкът им е бил разрязан, ни е научил на по-голямата част от това, което знаем за разликите сред двете страни.

Този тип интервенция се прави при епилептиците, с цел да се понижи честотата на пристъпите - разделя по-голямата част от дясното полукълбо от лявото полукълбо.

Типичен опит е този, при който разделител разрешава на участника да види два обекта - да кажем чаша с дясното око и лимон с лявото. Когато ги попитат какво виждат, те ще кажат, че са видели чаша, и нищо повече, защото множеството хора възприемат езика и информацията с дясното си око и лявата част на мозъка си (в лявото си полукълбо).

Въпреки това, когато те напишат това, което виждат, като употребяват лявата си ръка, те ще напишат " лимон ", защото лявата ръка и лявото око са следени от дясната страна на мозъка.

 Медитация

Разбира се, имате единствено един мозък и двете полукълба работят обикновено дружно. Тези опити с разделянето им демонстрират какъв брой разнообразни в реалност са двете страни. Когато те бъдат разграничени, в действителност все едно имате два мозъка. Какво са научили до момента хората, занимаващи се с тези опити?

Лявото полукълбо

За повече от 90% от хората, употребяващи дясната си ръка и 70% от хората, употребяващи лявата си ръка, лявото полукълбо:

- Обработва нещата по-последователно.

- То е по-рационално, разумно, аналитично, и обективно.

- Тя наподобява като формирано от разнообразни елементи.

- То дефинира естествената човешка тирада.

Ако желаете да стимулирате и засилите процесите на мисленето в " лявото си полукълбо ", говорете за нещата колкото се може по-логично. Макар че е малко мъчно доказването на резултата на съответните извършения, работата върху вашите аналитични умения са безвредно нещо, което можете да вършиме, тъй че експериментирайте свободно.

Дясното полукълбо

Отново, следното е правилно за множеството хора. Дясното полукълбо:

- Справя се с нещата по по-случаен принцип и индивидуалност.

- Е виновен за " предчувствията " и другите интуитивни процеси.

 Мозък

- Прилича повече на едно цяло и е обрисуван по-добре.

Ако желаете да упражнявате “дясното си полукълбо на мозъка ", пейте. Хората, които заекват, откриват, че когато пеят това не се случва, тъй като пеенето се третира по друг метод от елементарното говорене. Писането, рецитирането на лирика и проучването на карти също по този начин може да помогне. Отново би трябвало да отбележим, че това не е било потвърдено към момента от научните проучвания, само че няма заплаха да се опитва в тези области.

Доминирането на лявото или дясното полукълбо

Повечето от нас сякаш имат един или различен метод на мислене, а това може да е индикация за доминиране на едното или другото полукълбо на мозъка. Така да вземем за пример, наподобява евентуално, че изборът сред това да се присъединим към дискусионния тим или към класа по изкуство в учебно заведение има нещо общо с това коя от двете страни е преобладаваща. Вероятно сте забелязали, че левичарите, които най-вероятно имат по-развито дясно полукълбо, са по-често създатели.

Ако желаете да употребявате " целият си мозък " в своя метод към нещата, можете да започнете да работите по развиването на вашите слаби области, като употребявате някои от препоръките нагоре. Също по този начин вие можете да употребявате и двете страни в това, с което се занимавате. Ето да вземем за пример, метафорите, развой на дясното полукълбо, могат да бъдат употребявани в логичен (на лявото полукълбо) спор.

Художествената работа може да включва повече разбори. Може ли това в действителност да помогне на салдото в мисленето ви? Вероятно. Времето и множеството проучвания ще покажат. През това време вие можете да употребявате лявото и дясното си полукълбо по-рационално.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР