Контролираната от Русия Запорожка ядрена централа в Украйна е загубила

...
Контролираната от Русия Запорожка ядрена централа в Украйна е загубила
Коментари Харесай

Запорожката АЕЦ отново загуби връзка с мрежата

Контролираната от Русия Запорожка нуклеарна централа в Украйна е изгубила връзката си с последния си останал основен електропровод. Това са съобщили от ядрениятнадзорен орган на Организация на обединените нации, представени от BBC.

Сега централата разчита на аварийна линия за зареждане на мрежата на Украйна.

 
Проруски локални чиновници споделиха, че става въпрос за " механически проблеми " вследствие на обстрел. Двете страни се упрекват в обстрела на завода.

Припомняме, че това се случва по-малко от 48 часа, откакто Организация на обединените нации откри наличието си в завода на фона на възходящи опасения за сигурността.

Инспектори от Международната организация за атомна сила (МААЕ) дойдоха в централата в четвъртък. След като го инспектира, шефът на организацията Рафаел Гроси сподели, че целостта на завода е била " нарушена няколко пъти ".

Запорожие, в Южна Украйна, е най-голямата нуклеарна централа в Европа. Той беше окупиран от Русия скоро откакто нахлу в Украйна през февруари.

 
Украинският личен състав, който продължава да ръководи завода, споделя, че съветските войски са го употребявали като военна база и че служащите в действителност са държани под прицел.

МААЕ съобщи в изказването си, че наличието ѝ в централата е " трансформирало играта ", защото е получила бърза и надеждна информация за най-новото развиване.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР