Консолидация около принципи в политиката и морала в нейното провеждане.

...
Консолидация около принципи в политиката и морала в нейното провеждане.
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Обещавам да превърна БСП в първа политическа сила

Консолидация към правила в политиката и морала в нейното осъществяване. Подаваме ръка на всеки, който е подготвен да работи за Отечеството, само че консолидация към сговор със задкулисието не може да има. Това съобщи под бурни овации на делегатите на 50-тия конгрес на Българска социалистическа партия водачът на партията Корнелия Нинова.

"Поехме ангажимент да превърнем Българска социалистическа партия в ударна съпротива на този управнически модел и го изпълнихме. Първи декларирахме, преди 4 години, че това държавно управление е нездравословно за България ", уточни водачът на Българска социалистическа партия.

Чрез серия законодателни начинания предложихме промени в редица социалнозначими закони, посочи тя.

"Не приехме да се коалираме с ГЕРБ. Опитът сочи, че всяка партия, пред ринала се с ГЕРБ, не влиза в Народното събрание. Имаше напън върху нас за огромна коалиция, бяхме съблазняване с моркова и бити с тоягата. Сами ние не предадохме и не се продадохме. Благодаря за това на социалистите от цялата страна ", акцентира Нинова.

"Партията сподели, че е узряла за директен избор. Българска социалистическа партия сподели най-висока организационна и институционална просвета. Шапка ви смъквам ", сподели още тя под аплодисментите на залата. "Доказахме, че сме европейска и демократична партия, директният избор утвърди директната народна власт в Българска социалистическа партия, тя готовност партията, даде силата на хората да вземат решение по отношение на своята съвест ", добави Нинова и благодари на партията, че я избрала.

"Обещавам да трансформира Българска социалистическа партия в първа политическа мощ ", обърна се тя към залата. С директния избор вие разбихте мантрата, че сме разединена или че самата партия е в разпад. Партията не е ръководителя, а нейните членове. Консолидацията, която постигнахме в директния избор, е доказателство, че партията е единна, акцентира Нинова.
"Консолидация към правила в политиката и морала в нейното осъществяване. Подаваме ръка на всеки, който е подготвен да работи за Отечеството, само че консолидация към сговор със задкулисието не може да има ", съобщи Нинова под бурни овации на залата.

С кворум от 793-ма делегати стартира своята работа юбилейният 50-и конгрес на Българска социалистическа партия, който се организира в зала 1 на НДК. Очаква се да бъде определен Национален съвет, като гласуването ще стартира довечера.

Лидерът на Българска социалистическа партия – Корнелия Нинова направи отчет и доклад за това, което е направила през 4-годишния мандат. Както парламентарната група на “БСП за България “, както евродепутатите, по този начин и цялостната политика на Българска социалистическа партия.

Очаквано беше наличието на над 500 посетители – 40 представители на дипломатическия корпус, кметове, интелектуалци, хора на науката и културата, депутати от Великото национално заседание, представители на парламентарната група на “БСП за България “ и евродепутати. За отразяването на събитието са упълномощени над 78 публицисти от страната и чужбина.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР