Компанията за информационна сигурност FireEye публикува специализиран инструмент, който може

...
Компанията за информационна сигурност FireEye публикува специализиран инструмент, който може
Коментари Харесай

FireEye предостави за всички инструмент за засичане на нелигитимни вписвания

Компанията за осведомителна сигурност FireEye разгласява профилиран инструмент, който може да помогне на фирмите да засекат нерегламентирани вписвания в корпоративните системи.
Много организации дават достъп на своите чиновници от разнообразни точки по света. Кражбата на информация в Интернет обаче е закононарушение, което постоянно разрешава на нарушителите да проникват в другояче добре предпазени фирмени мрежи без фирмите да могат да реагират на време. Идентифицирането на законните от нелигитимните влизания в тези мрежи постоянно е било предизвикателство за администриращите тези мрежи.

Именно тук идва ролята на GeoLogonalyzer. Инструментът проучва автентикационните логове, съдържащи времена на регистриране, IP адреси, имена и различен вид информация и акцентира всички промени и аномалии, измежду които хостинг информация за дейта центъра, през който минава връзката, ASN данни, индикатори като разстояние и време. GeoLogonalyzer вижда опита за регистриране и неговото местонахождение в опит да дефинира дали има нещо съмнително в процеса или не.

GeoLogonalyzer към този момент е оповестен в GitHub и наличен за свободно събаряне.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР