В Ню Йорк беше открит Музеят на Банкси, който разполага

...
В Ню Йорк беше открит Музеят на Банкси, който разполага
Коментари Харесай

Музеят на Банкси в Ню Йорк показва най-голямата колекция от произведения на художника

В Ню Йорк беше открит Музеят на Банкси, който разполага с най-голямата сбирка от фрески в натурален размер на анонимни художници в света. Бански се трансформира в най-известният махленски художник в света, като скрито " вгражда " своето изкуство на публични места пред очите на света. Сред тях е и организирането на самоизтребление на платното му „ Момиче с балон “, минути откакто то е продадено за над 1 милион. $ през 2018 година Творецът е един от най-търсените модерни художници, като в същото време резервира бунтарския си дух. Основателят на музея Хазиз Вардар твърди, че концепцията му хрумнала преди пандемията от КОВИД като метод за опазване на творбите.
Всички познават Банкси, само че никой не познава лицето му. Неговите произведения изчезват, крадат се или се отстраняват от общините. Той е като супергерой, никой не знае кой е в действителност.
Хазиз Вардар, създател на музея на Банкси

Вардар е събрал екип от художници, които да нарисуват реплики на оригиналите. Творците е трябвало да останат анонимни, а техните произведения няма да бъдат предлагани на търг.
Едно от хубавите неща в анонимността на Банкси е, че неговото изкуство приказва единствено за себе си. Метафорите и възприятието за комизъм могат да накарат публиката да се замисли.
Уилям Мийд, изпълнителен шеф на Музеят Банкси в Ню Йорк

Организаторите не знаят дали Банкси е виждал музея. Те настояват, че той е споделял изявления в обществените мрежи, с които показва утвърждение на тези, които копират работата му. Музеят разполага с изображения на повече от 160 произведения, основани от анонимния художник, доста от които от дълго време са изчезнали.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР