Kомисията за защита от дискриминация проведе открито заседание, на което

...
Kомисията за защита от дискриминация проведе открито заседание, на което
Коментари Харесай

Kомисията за защита от дискриминация изслуша адвоката на Стефанов по делото за расизъм

Kомисията за отбрана от дискриминация организира намерено съвещание, на което изслуша юриста на Венци Стефанов по сигнала за расизъм от страна на мениджъра Николай Жейнов. Председателят на 5-членния заседателен състав Сабрие Сапунджиева няколко пъти подсети на юриста на Стефанов, че при разглеждането на сходни проблеми би трябвало да се потвърди, че не е проявен расизъм.

Сигналът е във връзка конференция от предходната година, на която Венци употребява обидни думи и прилагателни, свързани с расова и полова дискриминация. Именно поради тези слова са сезирани институциите, като съвсем година няма реакция от БФС и комисиите.

Случаят обаче е наблюдаван от FARE и УЕФА. Юристите на Жейнов внесоха спомагателни доказателства с изявления на Стефанов в медиите от началото на март. Бе представен и мачът сред Етър и Славия, след който имаше недоволство от дискриминация на расова основа от футболиста на “болярите” Миси Мезу. Комисията за отбрана от дискриминация даде 14-дневен период за писмени мнения на страните, а по-късно ще вземе дефинитивно решение по проблема.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР