Нов закон позволява на сводниците да подават жалби до правителството,

...
Нов закон позволява на сводниците да подават жалби до правителството,
Коментари Харесай

Проститутките в Белгия - вече с трудов договор, отпуск и право на майчинство

Нов закон разрешава на сводниците да подават тъжби до държавното управление, в случай че проститутки откажат секс с клиенти.

Правилата ще важат в Белгия, където държавното управление възнамерява да посредничи, в случай че работодатели на секс служащи се оплакват, че проститутките отхвърлят на клиент полов акт повече от 10 пъти за шест месеца. Законът планува, наред с другото, че „ в случай че секс служащ упражни правото да откаже повече от 10 пъти в границите на интервал от шест месеца, секс служащият или работодателят може да потърси намесата на държавна работа за ходатайство “, съгласно прессъобщение на Белгийския съюз на секс служащите.

Законът дава правна рамка за секс работата, като разрешава на секс служащите „ да работят по трудов контракт, като по този метод получават достъп до обществено обезпечаване: пенсия, отплата за безработица, здравно обезпечаване, фамилни помощи, годишен отпуск и отпуск по майчинство “, съгласно прессъобщението.

Законът също по този начин подсигурява, че „ половите служащи са предпазени против опасности, свързани с работата, и на работодателите се постановат условия “, отбелязва онлайн изданието на вестник „ Телеграф “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР