Стотици служители на затворите във Франция излязоха на протести, след

...
Стотици служители на затворите във Франция излязоха на протести, след
Коментари Харесай

Масови протести във френски затвори след убийството на двама надзиратели

Стотици чиновници на пандизите във Франция излязоха на митинги, откакто във вторник въоръжени лица гръмнаха двама надзиратели и раниха тежко трима други при засада и освободиха пандизчия.

В сряда заран работещи в местата за отнемане от независимост блокираха входовете им в цяла Франция. Горяха се палети и гуми.

" Не ни се заплаща, с цел да умираме ", гласяха надписите на издигнатите от протестиращите плакати.

Профсъюзите приканиха за по-голяма сигурност и ограничение на прехвърлянето на пандизчии от едно място на друго.

Служители се оплакаха от неприятните условия и насилието в пренаселените френски затвори.

" Когато поставите трима души в килия с повърхност 9 метра, в която би трябвало да има единствено един човек, това, несъмнено, води до напрежение и произшествия ", съобщи Ерван Сауди от синдиката FO Justice.

Междувременно стотици служители на реда и жандармеристи не престават да търсят избягалия пандизчия и въоръжените лица.

Засадата на затворническия микробус беше осъществена късно във вторник сутринта на автомагистрала в Северна Франция. Затворникът е бил превозен след разпит от арбитър в районния център Руан в Нормандия назад към пандиза си в град Евре.

До момента на удара затворническият автомобил е бил наблюдаван от " Audi ", от което са излезли въоръжени с качулки лица, облечени в черно, и са употребявали автоматизирани оръжия, с цел да стрелят по затворническия ескорт.

Загиналите двама надзиратели са първите убити при осъществяване на служебните им отговорности от 1992 година насам.

Прокурорът на Париж назова избягалия пандизчия като Мохамед Амра, роден през 1994 година, като добави, че предходната седмица той е бил наказан за обир при утежняващи условия и е бил упрекнат в похищение, довело до гибел.

Делото за търсене на беглеца и проведения скрит план е предадено на прокурори от френската работа за битка с проведената престъпност.

Източник, непосредствен до случая, заяви за Агенция " Франс прес ", че Амра е обвинен в присъединяване в трафик на опиати и в обезпечение на убийства.

Адвокатът на Амра, Юг Виже, съобщи, че е шокиран от " непростимото " и " безумно " принуждение.

" Това не дава отговор на усещането, което имах за него ", сподели юристът му пред BFMTV.

Инцидентът съответства с момента, когато френският Сенат разгласява отчет, в който се споделя, че държавните ограничения не са съумели да предотвратят разцвета на наркоиндустрията във Франция.

Председателят на комисията Жером Дюрен съобщи, че Франция " към момента не е наркодържава ", само че все пак трафикът на опиати съставлява " директна опасност за националния интерес " и държавните ограничения за битка с опиатите " не са на висотата на предизвикването ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР