Командоси от специалните сили на армията, отряд Кобра на МВР

...
Командоси от специалните сили на армията, отряд Кобра на МВР
Коментари Харесай

Командоси, военни и спецчасти издирват Росен Ангелов

Командоси от специфичните сили на армията, отряд " Кобра " на Министерство на вътрешните работи и жандармерията се включват в издирването на 56-годишния Росен Ангелов в Искърското дефиле. Това е решено на заседание в Столична дирекция на вътрешните работи тази заран, оповестява Българска национална телевизия.

На съвещанието е участвал и министър председателят Бойко Борисов. Органите на реда молят хората, които имат информация за местонахождението на търсения, да подадат сигнали на тел. 112 или в най-близкото отделение на Министерство на вътрешните работи при обезпечена анонимност. Има възможност той да е въоръжен и рисков.

Росен Ангелов неотдавна се е завърнал от чужбина , като за него се знае, че е добър алпинист. Вчера през целия ден продължи интервенцията в горите към село Луково, което е на 15-тина километра от Нови Искър с металотърсачи, екипи на профилираните полицейски елементи, хеликоптер и тежки машини. Ангелов се търси като главен обвинен за убийството , оповестиха преди ден от Министерство на вътрешните работи.

 Издирваният Ангелов е рисков за всеки, който му се препречи
Издирваният Ангелов е рисков за всеки, който му се препречи

Можем да чакаме и други такива закононарушения като в Нови Искър, счита специалист

Районът е мъчно пристъпен , а профилът на търсения показвал, че е добре осведомен с терена и квалифициран да оцелее в планината, описаха участници в съвещанието. В дефилето има над 300 къщи , които са необитаеми през зимата и Ангелов може да се укрива в тях.

Засилва се и полицейското наличие във всички обитаеми места от дефилето, с цел да се подсигурява сигурността на хората, било решено още на съвещанието тази заран.

Кметът на село Луково Румен Колев изясни, че най-вероятно Росен Ангелов се е самонастанил във вилата : " Има хора, които са го срещали, виждали са го. Аз също съм го виждал персонално, само че преди време, може би 10-12 години. Предполагам, че се е самонастанил ".

 Пет тела откри полицията в Нови Искър Обновена
Пет тела откри полицията в Нови Искър

Проверили са адреса по сигнал на родственик, който не може да се свърже

Припомняме, петима души бяха открити убити в дома им в Нови Искър на втория ден от януари 2018 година Разследващите допускат, че убийството е станало точно на Нова година. Откритите са татко, наследник, щерка на брачната половинка, юноша - неин другар и стара жена - майка на брачната половинка. Ден по-късно бе оповестено, че е открита и дъщерята на старата жена - Кети Кюхова , която е майка на момичето , намерено в къщата.

Към момента не е изчистена главната версия за убийството . Не е намерено и оръжието на закононарушението, което съгласно първичните изказвания на Министерство на вътрешните работи е малокалибрен револвер.

Първоначалната информация беше, че петимата са убити с по един патрон. От брифинга в сряда вечерта на шефа на Националната следствена работа Борислав Сарафов стана ясно, че и шестте жертви са убити с по няколко патрона. Според него, е отпаднала версията за ликвидиране и последвало самоубийство на някой от членовете на фамилията.

Според основния секретар на Министерство на вътрешните работи комисар Младен Маринов е допустимо претекстът за жестокото закононарушение да е обвързван с активността на Неделчо Юнаков - един от убитите в къщата в Нови Искър.

По информация на Нова телевизия, които се базират на Търговския указател, убитият Неделчо Юнаков е бил шеф на компанията " Бау Консултинг Мениджмънт ". Фирмата е била трансферирана на мъж от Лом на име Камен Благоев. Според регистъра, той има десетки компании.

" Бау Консултинг Мениджмънт " е била реализатор по европроект по Оперативна програма " Регионално развиване ", стартират през 2012-а година. Проектът е бил за градеж на предпазени жилища в Кърджали.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР