Съдът отложи делото срещу във връзка с шосе на София,

...
Съдът отложи делото срещу във връзка с шосе на София,
Коментари Харесай

Липса на заседател бави делото за полицаите, ударили рамо на джигита от Околовръстното

Съдът отсрочи делото против по отношение на шосе на София , при която на 25 септември 2022 година почина френски жител. Пет минути преди началото на правосъдното съвещание стана ясно, че един от правосъдните заседатели не може да се яви, което и стана причина за отлагането. Предстои да бъдат изяснени аргументите за отсъствието му, заяви БНР.

В качеството си на очевидец в съда участва Димитър Любенов , който провокира тежкия случай. Пред публицисти Любенов съобщи, че съжалява за случилото се, което дефинира като безразсъден случай . Той отхвърли да дава отговор на въпроси за съществуването на алкохол и опиати в кръвта му, поради което му е повдигнато обвиняване за причиняване на гибел при възможен предумисъл.
 Джигитът от Околовръстното в София Димитър Любенов излиза под домакински арест
Джигитът от Околовръстното в София Димитър Любенов излиза под домакински арест

Според съда е намаляла заплахата Любенов да извърши друго закононарушение

В началото на следствието Димитър Любенов съобщи в показанията си, че откакто полицейските чиновници го спрели за инспекция преди злополуката и открили, че кара след приложимост на алкохол, против 200 лв. се съгласили да не го задържат и да го ескортират до Околовръстното шосе.

Днес Гечева и Малински резервираха безмълвие, а Любенов отхвърли да каже дали им е дал 200 лв. и какво тъкмо се е случило сред тях.

Следващото съвещание по делото би трябвало да се организира на 25 юни. правосъден заседател ще би трябвало да потвърди за какво е отсъствал и има ли уважителни аргументи, защото за неговата неспособност да се яви стана ясно безусловно пет минути преди съвещанието.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР