Командирът на украинските сили, намиращи се вътре в металургичния комбинат

...
Командирът на украинските сили, намиращи се вътре в металургичния комбинат
Коментари Харесай

Ожесточени боеве на територията на завода „Азовстал“ в Мариупол

Командирът на украинските сили, намиращи се вътре в металургичния комбинат " Азовстал " в Мариупол, сподели, че в завода се водят " яростни и кръвопролитни боеве ", предадоха организациите.

Въввидео, оповестено в сряда вечерта, Денис Прокопенко, пълководец на украинския полк " Азов " -основната мощ, защитаваща завода, заяви, че във вторник руснаците са проникнали на територията на комбината и набезите им не престават към този момент втори ден.

" Водят се яростни и кръвопролитни боеве ", сподели Денис Прокопенко.

" Азовстал " остава едно от най-големите гнезда на украинска военна опозиция и е подложен на масирани съветски бомбардировки и обстрели. Руската държавна телевизия излъчи фрагменти, на които над комбината се издига дим.

Стотици украински бойци от разнообразни подразделения на армията, както и цивилни остават в подземните укрития на комбината.

Над 300 души са евакуирани от Мариупол

Организация на обединените нации заяви, че над 300 цивилни от обсадения Мариупол и още четири града са били евакуирани в намиращия се под украински надзор град Запорожие. Това е втора сполучлива интервенция за извеждане на жители от региони, подложени на съветски обстрели и набези, съобщи Асошиейтед прес.

Оснат Лубрани, началник на филантропичната активност на Обединените народи в Украйна, съобщи, че доста от цивилните, които са били от Мариупол, Мангуш, Бердянск, Токмак и Василевка, са нямали нищо с изключение на облеклата по себе си и в този момент получават филантропична помощ. Тя добави, че ще им бъде оказана и " психическа поддръжка, от каквато мощно се нуждаят ".

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че всряда са евакуирани 344 души, които се прибавят към над 150-те, които бяха евакуирани по-рано през седмицата от бункерите под металургичния комбинат " Азовстал " в Мариупол, който е обграден от съветски войски.

Не се оповестява за евакуирани цивилни от завода през вчерашния ден. Зеленски сподели, че Украйна се пробва да подписа съглашение за избавяне на оставащите в " Азовстал ", в това число на дамите и децата.

Високопоставен представител на Кремъл посети Мариупол

Заместник-началникът на съветската президентска канцелария Сергей Кириенко е посетил украинския град Мариупол, който е съвсем изцяло високомерен от Москва, съобщи ДПА.

За визитата му заяви в обява в чат приложението Телеграм донецкият сепаратистки водач Денис Пушилин.

В Кремъл Кириенко, който е някогашен съветски министър председател, дава отговор за вътрешната политика в Русия.

В Мариупол той посетил металургичния комбинат " Илич " и пристанището, казаПушилин.

В другия металургичен комбинат в града- " Азовстал ", украинците към момента се съпротивляват на съветските офанзиви.

Кириенко, който е бил придружаван от генералния секретар на партията на Владимир Путин " Единна Русия " Андрей Турчак, е посетил и град Волноваха.

Пушилин написа, че хората в самопровъзгласилата се Донецка национална република схващат визитата на високопоставения представител на Кремъл като знак, че " Русия се е завърнала вечно ".

Малко преди съветската инвазия в Украйна Москва призна за самостоятелни Донецк и Луганск, които през 2014 година се самообявиха за републики.

Русия заяви, че е нанесла 77 въздушни удара по Украйна единствено за ден

Русия заяви, че е нанесла 77 въздушни удара по Украйна в сряда. При тях са убити към 310 украински бойци и са унищожени 36 военни цели. Това заяви представителят на съветското Министерство на защитата Игор Конашенков, представен от ДПА.

По думите му съветските войски са свалили 6украински дрона над Луганска област в Източна Украйна и над Змийския остров в Черно море.

Конашенков съобщи, че с съветски ракети са атакувани четири украински артилерийски позиции и три склада за муниции, и добави, че в региона на Попасна в Луганска област е унищожена артилерийска радарна система американско произвеждане.

Тези изказвания не могат да бъдат тествани.

Руските набези нарушиха железопътните услуги в Украйна

Руските набези по железопътната система нарушиха съществено влаковите услуги в Украйна, оповестиха Украинските железници, представени от ДПА.

Почти 20 влака, пътуващи на дълго разстояние, се движат с до 12 часа забавяне, по оценки на железопътния оператор.

" Русия се пробва да съсипе логистиката ни, тъй като не може да ни победи на бойното поле ", написа в Телеграм ръководителят на украинската президентска канцелария Андрий Ермак.

Той удостовери, че е бил нападнат железопътен обект в центъра на град Днипро.

Според непроверени видеоклипове в интернет става дума за жп мост над река Днепър, който е бил ударен. Местните управляващи оповестиха, че придвижването на влакове в този сектор е спряно.

Русия употребява набези против жп линии, с цел да опита да наруши доставките на западно оръжие за Украйна, отбелязва ДПА.

Снощи в съвсем всички елементи на Украйна имаше писък на сирени за въздушна паника поради приближаващи съветски ракети. Съобщено беше за гърмежи в Николаевска, Киевска, Черкаска и Запорожка област.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР