Колосалните кражби в Агенция Пътна инфраструктура“ (АПИ) към Министерството на

...
Колосалните кражби в Агенция Пътна инфраструктура“ (АПИ) към Министерството на
Коментари Харесай

КРАЖБА на 5 млн. в Narod.bg: АПИ пусна ремонт на измислено свлачище, бивш шеф на ЦСКА осветли далаверата

Колосалните обири в Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ) към Министерството на районното развиване и благоустройството, ръководено от компрометирания Андрей Цеков, към този момент излизат отвън рамките на явно общоприетия за норма корупционен модел в територията България, научи Narod.bg.

 Скрийншот на документа, с който шефът на АПИ Ясен Йорданов оправдава несъществуващото свлачище

Наш кореспондент се натъкна на документи за неуместен ремонт на 300 метра от републиканския път София-Перник при Владая, в който 5 милиона лв. ще потънат в подсилване на… несъществуващо свлачище, което шефът на УС на АПИ инж. Ясен Йорданов освен не стопира, а даже утвърждава с писмо №53-00-9354 от 31 юли 2023-а.

Т.е., очевадната кражба на петте милиона лв. е напълно предпазена от самата АПИ, въпросът е кой какво ще „ гушне “.

 Инж. Юлиян Инджов сигнализира АПИ, че налива 5 милиона в измислено свлачище, отговорът на пътната организация е втрещяващ

Казусът, който би трябвало да стане наложителен за прокуратурата, изобилства с преднамерени недоразумения, които аргументират замислената спекулация. Куриозното е, че престъпната скица на АПИ е осветлена от… спечелилия публичната поръчка инж. Юлиян Инджов, началник на одобрената в сектора строителна компания „ ИСА 2000 “ ЕООД и някогашен притежател в ЦСКА.

Проверката ни сподели, че кражбата към този момент е в ход – ремонтът на мнимото свлачище стартира на 9 май, като срокът за завършването на безусловно ненужните строителни работи е 6 месеца, т.е., до началото на ноември.

Реклама

Както стана ясно, реализатор на строително-монтажните работи е „ ИСА 2000 “ ЕООД с контракт за 4 994 010,52 лева с Данък добавена стойност. Строителният контрол се реализира от „ Пи Ес Консулт “ против 66 600 лева с Данък добавена стойност. Авторският контрол е на „ ГЕОКОНСТРУКТ “ ООД, а договорът е за 1200 лева с Данък добавена стойност. Същата компания на инж. Николай Михайлов е начертала и подправения план, даващ живот на несъществуващото свлачище.

 Цялата скица е предпазена от шефа на АПИ инж. Ясен Йорданов

В формалното известие от АПИ четем, че „ …свлачището е зародило през февруари месец 2015 година Предмет на сегашното съобщение е осъществяване на проучвателно-проектантски работи за правене на механически план, на база на който ще бъдат осъществени укрепителни и превантивни ограничения и действия по републиканската пътна мрежа с оглед обезпечаване условия за сигурност на придвижването и комфорт на пътуващите “…

Източник на Narod.bg разкри, че сега към този момент се вършат два реда водачи в измисленото свлачище, които се забиван в земята на 12 метра. Проблемът е, че няма безусловно никаква потребност от водачите, тъй като свлачищна активност в региона няма.

 В писмо №53-00-9354 от 31 юли 2023-а Ясен Йорданов подрежда на строителя Юлиян Инджов да следва подправения проект за 5-милионния ремонт на измисленото свлачище

Другият парадокс е, че над водачите има борова гора, която следва да бъде изсечена и на оголения терен да се сложи високоякостна мрежа, единствено дето… гората не свлича. Ако гората се свличаше, щеше да има така наречен „ пияна гора “ – дървета с изкривени стволове. На мястото обаче имаме напълно естествена борова гора, млада – на към 30 години.

„ Проектът на компания „ ГЕОКОНСТРУКТ “ ООД е подправен, с цел да се оправдае работата по изчезналото свлачище, безапелационен е източникът на Narod.bg.

ОЧКАВАЙТЕ втора част на нашето следствие, с цел да научите по какъв начин строителят инж. Юлиян Инджов се пробва да спре далаверата за 5 милиона лв. на проядената от корупция АПИ, над която е одиозният министър Андрей Цеков

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР