Митнически служители задържаха цигари, скрити в хляб. Акцията е проведена

...
Митнически служители задържаха цигари, скрити в хляб. Акцията е проведена
Коментари Харесай

Цигари напътвани в хляб: Как митничарите заловиха пратката?

Митнически чиновници задържаха цигари, скрити в самун . Акцията е извършена в региона на Дунав мост при Видин. Количеството на цигарите е над 61 000 къса (3058 кутии).

Контрабандната пратка е открита при сканирането на микробус с българска регистрация и ръководен от българин. Касетите с самун са били общо 10 броя. Хлябът е плесенясал и към този момент е изхвърлен, а мъжът, който е транспортирал пратката, е отвън България.

„ На изображението при сканирането на това транспортно средство се видяха нетипични плътности в хляба, което ни наведе на мисълта, че вътре има сложени други артикули “, изясни началникът на отдел „ Борба с наркотрафика “ при Търговско дружество „ Митници “ в Русе Иво Плаков.

 Български самуни самун се оказаха укритие за кутии с цигари България 2 мин. Български самуни самун се оказаха укритие за кутии с цигари  Българин се опита да прекара контрабандно 1340 кутии цигари в Румъния Светът 1 мин. Българин се опита да прекара контрабандно 1340 кутии цигари в Румъния  Митничари заловиха 54 000 кутии с цигари, пакетирани в плоскости Тази сутрин 2 мин. Митничари заловиха 54 000 кутии с цигари, пакетирани в плоскости  Български самуни самун се оказаха укритие за кутии с цигари България 2 мин. Български самуни самун се оказаха укритие за кутии с цигари  Българин се опита да прекара контрабандно 1340 кутии цигари в Румъния Светът 1 мин. Българин се опита да прекара контрабандно 1340 кутии цигари в Румъния  Митничари заловиха 54 000 кутии с цигари, пакетирани в плоскости Тази сутрин 2 мин. Митничари заловиха 54 000 кутии с цигари, пакетирани в плоскости

Самото задържане на автомобила е вследствие на засилени деяние от страна на Министерство на финансите и Министерство на вътрешните работи, който текат по границите ни от 16 април. Иво Плаков разясни, че в тези засилени инспекции вземат участие чиновници на „ Гранична полиция “, ГДБОП, Агенция „ Митници “ и Национална агенция за приходите.

„ Заловените шест мастербокса с цигари са на стойност към 18 000 лв.. Маржът на облагата при експорт към европейска страна е съвсем 100%, т.е. в случай че човек е вложил 18 000 лева , ще завоюва още толкоз под формата на чиста облага в границите на една седмица. Стига да успее да ги транспортира сполучливо “, сподели още началникът на отдел „ Борба с наркотрафика “ при Търговско дружество „ Митници “ в Русе.

Според него цигарите се укриват най-често в хранителни артикули, тъй като на територията на Европейски Съюз има доста български магазини, на които почни всекидневно им се доставят артикули от България. „ Тази стока се употребява най-често, само че сме имали укрити цигари и в хигиеничен фаянс, да вземем за пример “, разясни още той.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР