Засега на Гергьовден е малка вероятността да вали. Вечерта на

...
Засега на Гергьовден е малка вероятността да вали. Вечерта на
Коментари Харесай

Дъждът май ще се размине на Гергьовден

Засега на Гергьовден е дребна вероятността да вали. Вечерта на Великден също май ще е суха, въпреки и малко хладничка. 

Това разгласи проф. Георги Рачев в рубриката си тази заран по Би Ти Ви.

4 пъти се смениха моделите - ту ще вали, ту не, изясни климатологът какъв брой динамична е ситуацията за празниците и мъчно прогнозирането. 

Буреносни облаци обаче сигурно има за четвъртък, петък и събота, евентуално и неделя. Особено за Източна България " борбата " с дъжда е изгубена.

 На Гергьовден не става за празнуване на полянка, изясни още професорът. Май и юни е максимумът на преваляванията у нас, подсети той.

По курортите също няма да е най-приятното време за почивните празнични дни. На Банско и по морето вероятността от дъжд също остава, както и в Пловдив, където мъчно ще стигне 20 градуса.

В Бургас е 3-4 градуса надолу, а температурата на морската вода е към 15 градуса, със северен - североизточен вятър. Нагоре - Златни пясъци, Варна, Албена, също няма да има слънце, а ще попревалява, разгласи климатологът. Това е ситуацията и в Плевен и цяла Централна и Северна България - по-хладно време, с превалявания от дъжд от четвъртък до събота.

Април си отива с естествени превалявания, само че междинна температура с 3 - 3,5 градуса над нормите - при започване на месеца беше до 29 градуса, подсети Рачев. Топлата особеност продължава в Европа и у нас.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР