Колин Кантуел, творецът проектирал много от космическите кораби във филмите

...
Колин Кантуел, творецът проектирал много от космическите кораби във филмите
Коментари Харесай

На 90 г. почина дизайнерът на космическите кораби от Междузвездни войни

Колин Кантуел, създателят проектирал доста от галактическите кораби във филмите от сагата „ Междузвездни войни “, е умрял на 90-годишна възраст.

Името на Кантуел се появява за първи път във кино лентата на Стенлу Кубрик от 1968 година „ 2001: Космическа одисея”.

След това режисьорът на „ Междузвездни войни “ Дордж Лукас го моли да проектира и сътвори прототипи на Звездата на гибелта, X-Wing, TIE fighter и Имперски звезден унищожител.

Братовчедът на Кантуел, Шанън Ерик Дентън споделя, че той е донесъл доста наслада на света със своето изкуство.

Кантуел е роден в Колорадо през 1932 година и получава тапия по анимация, преди да продължи да учи архитектура.

По време на галактическата конкуренция сред Съединени американски щати и Русия през 60-те години на предишния век работи в лаборатория на НАСА, помагайки на американското общество да схваща по-добре полетите.

Това му разрешава да работи дружно с телевизионния публицист Уолтър Кронкайт по време на неговото историческо предаване от кацането на Луната през 1969 година, осъществявайки връзка сред него и австронавтите.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Colin Cantwell (@colin_cantwell)

Интересът на Кантуел към архитектурата и Космоса му разрешава да просперира в Холивуд, където той реаботи по специфичните фотографски резултати за „ 2001: Космическа Одисея “ помагайки за основаването на трагичната начална сцена във кино лентата.

След това режисьорът на „ Междузвездни войни “ Джордж Лукас го наема, дружно с други дизайнери, като Ралф МакКуери, с цел да оказват помощ за основаването на моделите за първия филм от поредицата през 1977 година, написа BBC.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР