Когато сме над 50 години, метаболизмът се забавя значително. И

...
Когато сме над 50 години, метаболизмът се забавя значително. И
Коментари Харесай

Храни, ускоряващи метаболизма след 50 години

Когато сме над 50 години, метаболизмът се забавя доста. И човек стартира да дебелее по-бързо и по-забележимо, в сравнение с в по-младите си години.

За да предотвратите наднорменото тегло, би трябвало освен да намалите ежедневните порции, само че и да ядете верните храни.
Яйчен белтък
Яйчните белтъци съдържат набор от аминокиселини, които играят съществена роля в метаболизма. Някой ще каже, че нужните аминокиселини могат да бъдат получени посредством консумация и на други храни. Но точно яйчният белтък се приема като референтна мярка за количеството протеини. Дори протеиновото хранене да не ни се получава, в случай че имаме толкоз протеини, колкото в яйчния белтък – това се приема от диетолозите за задоволително количество.
Бяло месо
Месото може да не е напълно бяло като пилешкото и пуешкото, само че съдържа най-вече протеини. То не съдържа въглехидрати, съвсем няма мазнини, само че протеините са най-естествените, а не общоприетите. Именно с такова месо спортистите построяват гигантските си мускули. Мускулите порастват по-бързо от това месо, тъй че консумирайки го ние се изравняваме със спортистите без значение, че сме над 50.

Вода
Всеки би трябвало да пие вода. Обикновена питейна или минерална вода. Когато на тялото липсва вода, това забавя метаболизма и то освен при хората над 50 години, само че и при доста по-младите. Пийте задоволително вода. Как да схвана какъв брой да пия? Колкото искаш. Ако сте жадни – пийте вода!
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР