Когато се печелят много пари, определено по-лесно се трупа богатство,

...
Когато се печелят много пари, определено по-лесно се трупа богатство,
Коментари Харесай

Седем начина, по които богатите съсипват живота си

Когато се печелят доста пари, несъмнено по-лесно се натрупа благосъстояние, само че това не е магическото решение, както наподобява на пръв взор, написа profit.bg.

Точно по този начин. Да имаш високи приходи е единствено част от уравнението. Ако човек желае да стане богат, би трябвало да накара тези пари да работят за него.

Точно тук доста хора, които имат високи приходи, се отклоняват в друга посока. Те считат, че да печелиш шестцифрени суми е най-хубавият метод да станеш богат, само че не подхващат стъпки да доближат цялостния си финансов капацитет.

Хората с огромни приходи също могат да саботират финансите си по доста способи. Вместо да употребяват огромните си приходи в тяхна изгода, те основават сюжети, при които е даже още по-трудно да се прогресира, написа Credit.com.

В последна сметка това, че печелиш доста пари не значи нищо, в случай че не ги използваш мъдро. Вижте кои неточности позволяват хората с високи приходи най-често, съгласно няколко финансови консултанти:

1. Не употребяват бюджет или не наблюдават разноските си

Според финансовия съветник Тай Ходжис от Client Centric Wealth Management в Сан Антонио, “да си мислиш, че главните правила не важат ” е огромна неточност, която доста от хората с високи приходи позволяват.

Дори и в случай че човек изкарва доста пари, може да похарчи всичко, в случай че не внимава. По тази причина хората с високи приходи имат потребност от бюджет или “план за разноските,” споделя Ходжис.

“Работете с финансовия си съветник или използвайте един от многото онлайн принадлежности, с цел да определите месечен бюджет за вас или за вашето семейство,” споделя той. “След това планирайте годишните си почивки, подаръците и другите разноски, които излизат отвън закрепените.”

Можете да се забавлявате колкото желаете без да съжалявате за нищо, до момента в който в това време знаете къде отиват всичките ви пари, споделя Ходжис. Всичко обаче стартира с бюджет, който следи всеки ваш разход.

2. Не възнамеряват обществените си осигуровки

Според Чарлз Скот, финансов съветник в Скотсдейл, Аризона, хората с високи приходи имат податливост да подценяват планирането на общественото обезпечаване и това постоянно е техен ущърб.

“Виждали сме хора с високи приходи да пренебрегват всевъзможен тип обмисляне на общественото си обезпечаване, тъй като си мислят, че няма да е задоволително, с цел да промени нищо,” споделя Скот.

Друга неточност, която Скот вижда постоянно е, когато хората с високи приходи устройват фирмите си по този начин, че да заплащат по-малки обществени осигуровки.

“Идеята е, че по този начин хората отнасят повече пари у дома,” споделя Скот. “Това, което те рядко вършат, е да калкулират от какво се отхвърлят като целеустремено занижават социалноосигурителните си вноски и не способстват с задоволително за личното си бъдеще и обезпечените приходи, откакто се пенсионират.”

3. Не си основават дълготраен финансов проект

Според финансовия съветник от Северна Дакота Бенджамин Брандт доста от хората с високи приходи считат, че техните огромни приходи ще разрешат всеки финансов проблем, с който се сблъскат. Поради това им разбиране, те не си изготвят никакъв дълготраен финансов проект.

Тъй като оставят нещата, това не постоянно може да ги докара до изхода, който желаят, а това е неточност. Ако желаете да употребявате огромните си приходи, с цел да станете богати, би трябвало да предприемете дейности.

“Ако хората с високи приходи желаят да запазят огромна сума от тези приходи и когато се пенсионират, те би трябвало да си изградят задоволително огромен финансов буфер, който да поема равнищата им на разноски,” споделя Брандт. “Това обаче няма да се стане инцидентно. Трябва да имате писмен финансов проект и финансов съветник, които да следи дали го спазвате.”

4. Смятат, че постоянно ще продължат да имат огромни приходи

Когато човек печели доста пари, това може да му даде едно подправено чувство за сигурност. Ако печелите задоволително, може да се чувствате даже непобедими — най-малко във финансово отношение.

Според финансовия съветник от Сан Диего Тейлър Шулте този вид мислене може да е рисково, главно тъй като приготвя хората с високи приходи за огромен неуспех в бъдеще. Не забравяйте, “нещата могат да се трансформират бързо,” споделя Шулте. Ако пристигна огромна криза (както през 2008-09 г.), приходите ви могат да се срутен за ден.

За да избегнат това, Шулте предизвиква клиентите си с високи приходи да имат същия изцяло финансиран фонд за незабавни случаи както и всички останали — заделени средства, които покриват разноските за живот за сред 3 и 6 месеца.

“Работете с банката си или с финансовия си съветник, с цел да си създадете автоматизирана стратегия за спестявания, с цел да си гарантирате, че в никакъв случай повече няма да харчите пари, преди да сте ги изкарали,” споделя той.

5. Не си изготвят данъчна тактика

Много хора считат, че налозите значително са отвън техния надзор, само че множеството фамилии биха могли да си изготвят дълготрайна тактика за минимизирането им. Тъй като хората с високи приходи заплащат по-големи налози, спестяванията може да са даже още по-големи.

“Важно е да се работи с данъчен съветник, с финансов съветник или и с двамата за създаване на способи този отлив на средства да се понижи или посредством капиталови сметки, или пък посредством данъчни отчисления,” споделя финансовия съветник Тони Лидъл от Prosper Wealth Management.

6. Не покачват спестяванията с увеличението на приходите

Ако имате високи приходи, би трябвало да помислите за това да спестявате повече, до момента в който печелите повече.

“Като човешки същества ние имаме склонността да харчим с темповете, с които нашите приходи нарастват, до момента в който в това време не вършим доста промени в навиците си във връзка с спестяванията,” споделя финансовия съветник от Канзас сити Клинт Хейнс. “Създайте си табиет да спестявате тъкмо същия % (15-20%) от вашите приходи, без значение дали изкарвате 100 000 или 1 000 000.”

Повишете темпа на спестяванията си с увеличението на приходите ви и ще забогатеете даже още повече с времето.

7. Прахосват прекомерно доста неща за лъскави играчки

Когато човек разполага с доста непотребни средства, е елементарно да си сътвори табиет да си купува лъскави играчки – лодки, джетове, ATV-та. Всичките тези покупки и разноските за поддръжката им може да се натрупат много бързо.

В това отношение колите си остават най-големия разход в бюджетите на хората с високи приходи. Защо? Защото е надалеч по-лесно покупката на един автомобил да се финансира в продължение на пет, шест или даже седем години.

“Виждал съм доста хора с огромни приходи, които харчат по близо 3 000 $ на месец единствено за вноски за коли,” споделя финансовия съветник Джоузеф Карбоун от Focus Planning Group. Тъй като цената на множеството коли понижава с 20–30% сега, в който го изкарате от автокъщата, покупката на автомобил е един от най-лошите способи да похарчите парите си, споделя Карбоун.

Ако човек получава огромни приходи, това може да бъде голяма финансова благословия, единствено обаче в случай че взема умни финансови решение. Ако харчите всичките си приходи, не планирате бъдещето, или смятате, че ще сте вечено богати, може би ви следва конфликт с действителността.

Хората с високи приходи може и да печелят повече от множеството хора, само че те са тъкмо както всички останали. Единствената разлика е, че те могат да паднат от доста по-високо.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР