Когато на 25 април 1945 г. руските войски нахлуват в

...
Когато на 25 април 1945 г. руските войски нахлуват в
Коментари Харесай

Тибетските войни на Хитлер

Когато на 25 април 1945 година съветските войски нахлуват в Берлин, при разбиването на едно от нацистките скривалища се натъкват на странна находка. Шестима мъртви тибетци, подредени в кръг лежат на пода на скривалището. В средата на този кръг има мъртвец на мъж със зелени ръкавици. Последвалото претършуване на подземията и скривалищата на нацистите подвига общия брой на откритите тибетци на над 1000 души. Но кои са тези хора? Какво вършат толкоз надалеч от родния дом и за какво се борят на страната на нацистите? Отговорът на тези въпроси се крие 20 години обратно във времето.

Първите колонии с тибетци се появяват в Берлин и Мюнхен още през 1926 година. През същата година е учредено и тайното Тибетско общество. Изтъкнатия геополитик – окултист Карл Хаусхофер посещава няколко от сбирките на това общество.

Той остава толкоз впечатлен от него и легендите за Хималаите, че по негово гледище са проведени няколко огромни експедиции до Тибет. Неофициално задачата на нацистките експедиции е била откриването на артефакти и доказателства за съществуването на антична цивилизация. Хаусхофер е превзет от разказите на френския езотерик Рене Хенон за останките от митичната Атлантида, Шамбала и Агарта.

Според описанието на французина: „ След злополуката (потъването на Атлантида) учителите от висшата цивилизация, владетелите на знанието, синове на външния разсъдък избират да се заселят в голямата система от подземни пещери под Хималаите. “ Но там, надълбоко в недрата на планината те се разделят на две. И поемат по два радикално разнообразни пътя.

 Войни на Хитлер

“Десния път “, който избира за собствен център Агарта (тайното място на доброто) взема решение да стои настрани от делата на хората. Представителите на атлантидите, което са избрали да следван Агарта се отдават на съзерцаване и неутралитет. Точно противоположното вършат тези, които са избрали „ Вторият път “, с център Шамбала.

За тях Шамбала е център на могъществото. Той е в положение да ръководи стихиите, хората, обществата и публичните настройки. Атлантидите Шамбала не се свенят да се намесват в хорските каузи. Нацистите са вярвали, че в Тибет има цяло общество, т.нар магове-войни, които са в положение да подписват контракти с Шамбала. Единственото, което се е било нужно за ритуала е било принасянето на човешки жертви.

Тази езотерична вяра се е вписвала идеално в проектите на нацистите. Нещо повече, Хаусхофер откровено има вяра в съществуването на секрети повелители на Тибет, с които може да се подписа скришен контракт за помощ. За задачата той упорства да се открият корените на Шамбала в Тибет и да се откри директна радиовръзка с Далай Лама. За реализатор на деликатната задача е определен офицера от SS Ернст Шефер.

 Тибетските войни на Хитлер

Първата нацистка експедиция до Тибет е финансирана напълно от... американците, които не подозират, че блестящият немски академик съставлява ползите на NSDAP и персонално на Хайнрих Химлер.

Смесения състав американци и немци потегля от Бирма през 1931 година в търсене на изворите на Яндзъ.

Ръководител на пътуването е лекар Хуго Вейголд, само че заради непредвидени събитие и компликации Шефер застава отпред на екипа. Учените попадат в центъра на революция в Китай, само че все пак резултатите от пътуването им надминават и най-големите очаквания на ботаници, зоолози и географи.

 Тибетските войни на Хитлер

Ернст Шефер става първия европеец, който се изправя очи в очи с панда. Той убива един образец и го донася за проучване в Европа. Освен това немецът открива изворите на река Яндзъ в блатото Сейдан, както и редица неописани до този миг растителни типове. Единственото, което не открива е Шамбала.

Четири години по-късно, през 1935 година се провежда втора експедиция, в която Шефер още веднъж взима присъединяване. Предвиждало се е откривателите да се движат против течението на Яндзъ, само че скоро след началото на пътуването са зародили разногласия на идеологична основа сред обособените членове на експедицията.

В резултат на зародилите разногласия американците се връщат назад, а германците не престават на запад. Те доближават изворите на Яндзъ за повторно, оттова свиват на запад и откриват изворите на река Меконг. Правят голям кръг и се връщат в Китай – разкрили за науката голям брой растителни и скотски типове, само че не и Шамбала.

 Тибетските войни на Хитлер

Шефер взема решение да приготви трета, напълно немска експедиция в търсене на мистичната Шамбала. След като отхвърля предлагането на Химлер за работа в окултния институт „ Ананербе “, внезапно субсидирането на начинанието се оказва проблем. Въпреки това, Шефер съумява да събере средствата и се насочва за трети следващ път в търсене на „ Вторият път “. Ден преди заминаването си той и останалите участници в експедицията са привикани в щабквартирата на Секретен сътрудник където са се е срещнали персонално с Химлер. Каквито и задания да са получили от райхсфюрера ще си остане вечно загадка.

В края на април 1938 година в Калкута идва ръководената от Шефер експедиция. Екипът се състои от 12 души с изключение на Ернст, в това число Каронихи (преводач) и Ева Шмаймюлер (тибетолог). Останалите 10 души, регистрирани като механически личен състав, в действителност са сътрудници на Гестапо - професионални разузнавачи, радисти и шпиони.

Когато немската експедиция се добира до Тибет, тя е посрещната с отворени обятие от страна на тибетските управляващи. Шефер съумява да провежда и първата „ Среща на западната с източната свастика “.

 Тибетските войни на Хитлер

Специални дарове са изпратени и на фюрера – сребърна чашка с похлупаче, асоб – специфична порода тибетски териери, забрадка за глава аша и други Експедицията остава в столицата на Тибет Лхаса, като по това време се реализира непрекъсната радиовръзка Лхаса-Берлин. По време на престоя в непалското страна немското държавно управление е дало обещание поддръжката си в битката на непалците против британските окупатори. Тази поддръжка се е изразявала в доставката на оръжие и военно образование за най-малко 1000-2000 тибетци.

Дали това се е случило наистина– надали в миналото ще се откри сигурно. Малко след последната експедиция на Ернст Шефер в търсене на Шамбала, която се явява крайъгълен камък на расисткото обучение на немците, Германия стартира Втората международна война. Търсенето на античните праарийци, потомци на расата на атлантидите се отсрочва пред лицето на военния спор, който обгръща цяла Европа.

Факт е, че до края на живота си Адолф Хитлер е поддържал непрекъснат контакт с загадъчен тибетски духовник, именуван от всички „ Пазител на ключа “. Според някои от хората, които са имали опцията да то видят той непроменяемо е носел зелени ръкавици.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР