Скромният английски фермер Томас Пар държи рекорда за най-стар човек

...
Скромният английски фермер Томас Пар държи рекорда за най-стар човек
Коментари Харесай

Скромният английски селянин, живял 152 години: Тайната на дълголетието му е ежедневната консумация на течността, която днес изхвърляме! 



Скромният британски фермер Томас Пар държи върха за най-стар човек в света. Той е живял, както се споделя, цели 152 години с помощта на напитката, която консумирал всеки ден, а точно суроватка.


Суроватката е течност, която съдържа един % албумин и 93 % вода. Богат е на калий, магнезий, фосфор, желязо, цинк, кобалт, манган, витамини, значими ензими и аминокиселини. А най-хубавото на тази напитка е ниският % калории – 100 грама съдържат единствено две калории.


Това е мощно средство за пречистване на черния дроб – суроватката съдържа бета-лактоглобулин, който зарежда тялото ви с аминокиселини (BCAA), които от своя страна оказват помощ в битката със болесттите на този орган. Експерти настояват, че аминокиселините усъвършенстват качеството на живот при хора с цироза.

Най-здравословната напитка за болен черен дроб
Чистият черен дроб е ключът към положителното здраве, а суроватката е мощно средство за разчистване на черния дроб. Ако страдате от някакво заболяване на черния дроб, пийте постоянно суроватка. Съдържа бета-лактоглобулин, който доставя на тялото аминокиселини, наречени BCAA, които доста оказват помощ при напреднали болести.

Добавката с BCAA оказва помощ на страдащите от цироза да живеят по-дълго и по-добре, настояват специалисти.


Алфа-лакталбуминът, който съдържа суроватка, е богат на незаменимата аминокиселина триптофан, известна с това, че контролира съня и усъвършенства настроението. Той е богат на имуноглобулин и лизозома, които укрепват имунитета, което е доста потребно при продължителен хепатит. Съдържа и противовъзпалителен лактоферин, скъпа съставна част, която защищава тялото от възпаления и отрови. Нивата на цистеин са доста ниски при пациенти с хепатит С, което утежнява увреждането на черния дроб.

А точно глутатионът е мощен антиоксидант, който оказва помощ при проблеми с щитовидната жлеза, хронични възпаления, рак, склероза и заболяването на Паркинсон.

За устойчивост и намаляване
Ако спортувате интензивно, пробвате се да отслабнете, подложени сте на стрес или страдате от тежко заболяване, суроватката би трябвало да бъде част от ежедневното ви меню. Суроватката е богата на електролити, хидратира съвършено тялото, дава му повече сила, тъй че е доста по-полезна от нездравословните енергийни питиета.

Суроватката е главната суровина за производството на протеини, които, както е известно, са неизбежна част от диетата на всеки състезател, а потреблението на суроватка разрешава по-бързо възобновяване и напредък на мускулите след подготовка, понижава апетита и предизвиква загубата на тегло.


Той също по този начин способства за здравето на нервната система, защото намалява кръвната захар и кръвното налягане, демонстрират проучванията. Можете да облекчите трендовете към актуалния живот като затлъстяване, високо кръвно налягане, отмалялост и стрес, като постоянно консумирате суроватка.

Народен лек за неприятно храносмилане
Млечната киселина, която има суроватката, понижава несъразмерния брой гъбички и бактерии в червата, а ниското pH предизвиква тяхната работа.

Препоръчва се постоянна консумация при запек, метеоризъм, конвулсии, дивертикулит и хронични чревни възпаления.


Този остарял национален лек може доста да помогне при: хронична отмалялост, стрес от затлъстяване, преяждане, високо налягане, понижен имунитет, стомашен дискомфорт, черен дроб, кандида, пречистване на организма от отрови.

Приготвяне и приложение на суроватка
Най-хубавото на суроватката е, че можете да я извършите сами от сурово, домашно мляко или да я купите на пазарите или в магазините за здравословни храни или да я вземете от локален производител. Козята суроватка е най-хубава, само че и кравето също е добра. Най-важното е да се справяте с животни, които не са хранени с хормони. Средно от 10 литра мляко се получава един кг сирене и девет литра суроватка.

Като се има поради обстоятелството, че има диуретични свойства, суроватката се предлага да се употребява в умерени количества първоначално, само че можете да я пиете и три пъти дневно по 150 ml, като последователно можете да увеличите тази доза до един и половина литра дневно.


Ако имате проблеми с храносмилането, просто смесете лъжица суроватка в чаша вода и пийте това преди всяко хранене. В допълнение към лекуването, можете да употребявате суроватка за външна грижа за кожата и косата.



Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР