Днес ще преобладава слънчево време. Около и следобед ще се

...
Днес ще преобладава слънчево време. Около и следобед ще се
Коментари Харесай

Времето в последния майски ден: Предимно слънчево, следобед е възможно да превали

Днес ще доминира слънчево време. Около и следобяд ще се развива купеста облачност, тук-там в северозападната половина от страната и купесто-дъждовна. Там ще има краткотрайни превалявания, в обособени региони съпроводени с гръмотевици. Ще духа слаб, в Източна България – до сдържан югозападен вятър. С него дневните температури още ще се покачат и оптималните ще бъдат сред 25° и 30°,  в София - към 25°.
Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца и ще остане без основна смяна.
По Черноморието ще доминира слънчево време. Следобед ще се развива купеста облачност, само че ще е без превалявания. Ще духа до сдържан югозападен вятър. Максималните температури ще са 24°-28°. Температурата на морската вода е 18°-19°. Вълнението на морето ще бъде  1-2 бала.
В планините ще доминира слънчево време. Следобед ще се развива купеста, над масивите от Западна България и купесто-дъждовна облачност; там ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Ще духа сдържан югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 19°, на 2000 метра - към 11°.
През почивните дни ще доминира слънчево време, в следобедните часове с купеста облачност. Краткотрайни превалявания с гръмотевици ще има основно в планините и планинските региони - в събота единствено на обособени места, а в неделя - на повече места. От югозапад ще продължи преносът на топли въздушни маси и оптималните температури ще доближават и надвишават 30°.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР