Всички деца от ромски произход в детска градина Фантазия във

...
Всички деца от ромски произход в детска градина Фантазия във
Коментари Харесай

Бащата на детето, бито в градина: Разделят ги по групи според произхода им

Всички деца от ромски генезис в детска градина " Фантазия " във Велинград са събрани в една група. Именно за нея отговаряла дисциплинарно уволнената учителка, снимана да бие и скубе 5-годишно момче. Това изясни в NOVA бащата на унизеното дете Петър Томанов. И добави, че няколко пъти е желал да реалокира момченцето в друга група, само че не получавал подпомагане от управлението.

" През последните два месеца не го пусках на градина заради няколко аргументи. Хигиената беше на доста ниско равнище. Прибирал се е с пъпки поради захапване от животинки. Храната беше една и съща – единствено филии и супи ", добави Томанов.

И разяснява, че детето му персонално се е оплаквало от възпитателката.

" Казваше, че към този момент ще слуша, тъй като другояче вуйна Нели ще го затвори в тоалетната и ще го набие. То е по-палаво, заспива мъчно ", разясни бащата. По думите му има още две измъчвани деца от същата група в детската градина.

Районният прокурор в Пазарджик Радослав Бакърджиев твърди, че досега не е имало сигнали за принуждение от съответното образователно заведение. И разясни, че разделянето на децата съгласно произхода им е неприемливо.

Относно положението на сградата Бакърджиев изясни следното:

" Сградният фонд доста остарял, само че вътре е юридически скорошен ремонт. Откъм битови условия се поставят грижи от страна на общината ".

По думите му упрекнатата възпитателка може да получи наказване затвор до 3 години.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР