Когато излизаме с приятели навън, често посещаваме барове, пъбове, клубове

...
Когато излизаме с приятели навън, често посещаваме барове, пъбове, клубове
Коментари Харесай

Какво да ядем преди, по време и след вечер в бара

Когато излизаме с другари на открито, постоянно посещаваме питейни заведения, пъбове, клубове и така нататък През това време гълтаме не малко количество алкохол, което натоварва съществено организма ни. Предлагаме ви няколко дребни трика, които няма да предпазят напълно тялото ви от нездравословното въздействие на алкохола, само че най-малко ще помогнат до известна степен.

Какво да ядете преди да приемете алкохол?

Алкохолът се разгражда доста бързо през стените на стомаха. За колкото по-кратко време е там, толкоз по-бързо ще влезе в кръвния поток. От обществена позиция ще почувствате неговия резултат доста по-бързо. От физиологична позиция, колкото по-бързо алкохолът се всмуква в тялото ви, толкоз по-голямо влияние има върху черния дроб, храносмилателната система, бъбреците и сърдечно-съдовата система.

Най-добрият избор на храна преди такава вечер е нещо, което има естествено наличие на мазнини, което оказва помощ да се забави темпото, при което стомахът разгражда храната. Това не значи мазни бургери, а храни като сьомга и авокадо. Комбинирайте двете в хлебче с майонеза и имате добра вечеря, която ще ви помогне да избегнете прекомерно фрапантното влияние на алкохола.

Какво да ядете, когато сте в бара?

За страдание, баровете не постоянно оферират най-голямо многообразие от храна. От трите типичен „ ястия “ - чипс, ядки и някакво месно мезе, изберете ядките. Те доставят селекция от витамини В, които бързо се разграждат, когато пиете. Маслините, в случай че има такива, също са отличен и здравословен вид.

Какво да ядете откакто си тръгнете от бара?

Това нормално е времето, в което можем да изядем промишлено количество нездравословна храна без да мислим за благополучието си.

Колкото и да е мъчно, най-добре е да забравите мазни чипове и пицата. Те ще ви тежат на идната заран и ще ви оказват помощ да уголемите обиколката на талията си в дълготраен проект.

Добрата вест е, че има някои положителни варианти за бързо хранене. Вярвате или не, един от най-хубавите идва от местата, които оферират скара и дюнери. Ако съумеете да се въздържите да изядете питката, а единствено пилето и салатата, то това ще даде на черния ви дроб положително количество аминокиселини, които се употребяват за премахване на алкохола, а салатата ще обезпечи навременно приемане на витамини.

Какво да ядете преди лягане?

Знаем, че е съблазнително да си легнете незабавно щом стигнете до входната врата, само че две бързи неща в действителност могат да оказват помощ да създадат сутринта по-поносима.

Първо, мултивитамините ще оказват помощ на тялото ви да се възвърне от действието на алкохола. На второ място, пробвайте да изпиете половин чаша вода с щипка сол. Алкохолът изключва антидиуретичния хормон, по тази причина ще ви се пие вода през нощта. Постоянното разхождане до банята ще унищожи равнището на сол на тялото ви, тъй че чаша леко солена вода ще ви защищити от това.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР