Истина или не, но хакер обяви, че е пробил защитата

...
Истина или не, но хакер обяви, че е пробил защитата
Коментари Харесай

Хакер разби защитата на ChatGPT, ботът отговарял как се готвят амфетамини

Истина или не, само че хакер разгласи, че е пробил отбраната на ChatGPT и чатботът на OpelAI е освободен от оковите. С други думи казано, паднали са му задръжките и дава отговор на всевъзможни въпроси, каквито му бъдат заложени.

Хакерът, подвизаващ се в обществената мрежа Х като Pliny the Prompter, твърди, че всеки може да препита изкуствения разсъдък по метода, по който желае.

Pliny споделя екранни фотоси, от които се вижда, че в Godmode чатботът дава отговор в детайли на въпроси за " готвене “ на метамфетамини. Същият се е поинтересувал и по какъв начин се прави напалм в домашни условия, на което получава управление малко по малко по какъв начин това да се случи, написа " Телеграф ".

Хакът обаче бързо е бил обезвреден, само че това не трансформира обстоятелството, че борбата сред OpenAI и хакери като Pliny занапред ще се разгорещи, тъй като огромна част от тях ще желаят да " освободят AI от оковите “.

От Futurism споделят, че първият опит на основния редактор на изданието да опитва хакнатата версия на ChatGPT, с цел да научи по какъв начин да си направи LSD, се оказва огромен триумф.

Накратко, GPT-40, най-новата итерация на чатбота на OpenAI бе публично разрушена за пръв път от хакер. Що касае метода, по който хакерът (или хакерите) го е направил, GODMODE наподобява употребява " leetspeak “, всекидневен език, който заменя избрани букви с числа, които им наподобяват.

От всичко това излиза наяве, че каквото и да измисли човек, различен постоянно ще откри метод да го заобиколи. Като се има поради последния опит, тези старания се отплащат изненадващо добре, показвайки единствено какъв брой доста работа следва пред OpenAI да отбрани продукта си, с цел да не се стига до безвъзмездни препоръки за основаване на бомби.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР