Когато хората от света на финансите се пристрастят към наркотиците

...
Когато хората от света на финансите се пристрастят към наркотиците
Коментари Харесай

Секс, наркотици и електронни таблици. Кой лекува Уолстрийт от зависимости

Когато хората от света на финансите се пристрастят към опиатите и алкохола, от време на време се озовават на дивана на доктор Сам Глейзър.   Психиатърът лекува играчите на Уолстрийт от корист с субстанции и други психологични болести. Търсенето на услуги като неговите се е нараснало след пандемията, като доктор Глейзър неотдавна е добавил двама терапевти към към този момент шестчленния си екип, който лекува към 200 пациенти, споделя The Wall Street Journal.   Повечето са търговци, мениджъри на фондове, капиталови банкери и корпоративни юристи. Почти всички са мъже, които се опасяват да кажат на работодателите си за проблемите си, още по-малко да си вземат болничен.   „ Виждал съм доста хора от високите етажи на финансите, които се ужасяват от това да не бъдат разкрити “, споделя 56-годишният Глейзър, добавяйки, че в света на финансите има просвета на параноя. „ Бихте ли желали някой да ръководи парите ви, в случай че е разпознат като пияч? “

Все още табу   Темата за психологичното здраве стартира да си проправя по-отъпкан път на Уолстрийт след самоубийството на пионера в вложението Томас Х. Лий през февруари тази година.    Въпреки това положения като меланхолия, тревога и пристрастяване остават табу за доста финансови компании, частично тъй като посланието за съвършена непоклатимост е от решаващо значение за привличането и задържането на клиенти.   Някои промишлености минават към дестигматизиране на психологичното здраве, като оферират заплатен отпуск и безвъзмездни съвещания. Мерките са част от необятна смяна, обхващаща висшето обучение, политиката и професионалния спорт.   Тази смяната обаче се популяризира неравномерно на Уолстрийт. Големи банки като JPMorgan Chase вкарват нови начинания за психологично здраве. Хедж фондовете въпреки това работят по-бавно, разяснява The Wall Street Journal.

Миналата година нюйоркският клон на Националния алианс за психологични болести започва съдействие със финансови компании за повишение на осведомеността за психологичното здраве. Към самодейността са се включили пет банки, в това число Citigroup и Deutsche Bank, и единствено две компании за различни вложения.   Асоциацията за ръководство на различни вложения разгласява отчети и организира уебинари по отношение на психологичното здраве през 2020 година и 2021 година, само че не и по-късно, споделя представител на комерсиалната група. От Асоциацията на промишлеността за скъпи бумаги и финансовите пазари отхвърлят да разясняват отговора на сектора на психологичните болести измежду чиновниците, показва WSJ.

Да лекуваш Уолстрийт   Още като младеж Глейзър допуска, че ще се занимава с медицина, следвайки пътя на татко си и по-късно на брат си. Майка му умира, когато е на 21 години, което отключва личната му меланхолия и той взема решение да учи психиатрия.   Докато учи един от първите му пациенти е счетоводител на Уолстрийт, който губи работата и жилището си поради пристрастяването към кокаин.   „ Да го виждам по какъв начин изтрезнява и прекатурва живота си беше доста удовлетворяващо “, споделя Глейзър пред WSJ.   Така той стартира да лекува пациенти, злоупотребяващи с субстанции. Клиентите му от Уолстрийт стартират да го предлагат на сътрудниците си и след няколко години той се занимава съвсем напълно с хора от финансовия бранш.   Някои от пациентите са развили зависимости като метод да се оправят със напрежението на работното място. По този мотив организацията за психологично здраве на Уолстрийт организира уебинари за самотата и пристрастяването, позволявайки даже на висши ръководители да приказват за своите борби, показва WSJ.

Често казусът е в парите    Годишните хонорари за сътрудници в капиталовите фондове могат да доближат десетки милиони долари.    Когато стартират да се издигат, финансовите водачи постоянно употребяват опиатите и секса, с цел да засилят чувството, споделя Глейзър. Когато професионалната им орис се утежни, те вършат същото, с цел да избягат от действителността. Други се обръщат към пристрастяването, с цел да прикрият действителността, че постигането на задачите им - като пускане на личен фонд или това да създадат 100 милиона $ – не ги кара да се усещат задоволени.    В същото време парите могат да им попречат да потърсят помощ: те считат, че никой не желае да слуша недоволства на паралия. Или когато изискат помощ, те изискват да е съгласно техните условия.   В началото на кариерата на Глейзър пациент с меланхолия и полова взаимозависимост споделя, че е прекомерно ангажиран, с цел да пристигна в кабинета му. За първата сесия той изпраща лимузина, с цел да докара Глейзър до работното му място.   „ Първоначално си мислиш:„ Уау, ти си толкоз специфичен психиатър “, споделя Глейзър. „ Тогава осъзнаваш, че не помагаш на пациента, ти си станал негов чиновник. “   Сега доктор Глейзър практикува единствено от кабинета си в Манхатън.   Психиатърът, който таксува 700 $ за 45-минутен сеанс, отхвърля да разкрие какъв брой от неговите пациенти са постигнали дълготрайно възобновяване.   Някои съумяват да се излекуват и рядко се връщат към нездравословното държание. Други се пробват да се възстановят, само че потъват по-дълбоко в пристрастяването, губейки фамилиите си, кариерата си и от време на време живота си. 

По заповед на брачната половинка   Пациентите постоянно идват при доктор Глейзър след напън от член на фамилията, нормално брачна половинка.   Четирима от всеки пет чиновници на хедж фондове и частни финансови фондове са мъже, съгласно анализаторската компания Preqin. В същото време мъжете са доста по-малко склонни да търсят лекуване, обвързвано с психологичното здраве. В Съединени американски щати 18% от мъжете получават такива грижи спрямо 29% от дамите, съгласно Националния център за здравна статистика.   Алкохолната взаимозависимост е най-често срещаното положение, което доктор Глейзър третира. Кокаинът, печално обвързван с Уолстрийт през 80-те години, още веднъж става известен и постоянно съответствува със половата взаимозависимост.   Злоупотребата със стимуланта Adderall е повишена по време на пандемията, откакто държавното управление улесни приемането на рецепта посредством приложения за телемедицина. Мнозина са употребявали лекарството, с цел да се оправят с обстоятелството, че са на непрекъснато повикване и с цел да облекчат възприятието на изолираност поради работата от у дома.   „ Пристрастяването е голям проблем “, споделя Джонатан Алпърт различен психотерапевт, който лекува експерти в региона на финансите и технологиите. „ Това да поискаш помощ евентуално е малко по-приемливо в софтуерния бранш заради фокуса върху здравето там. Докато Уолстрийт по-скоро продължава да насочва обичайното си обръщение: Скъсайте се от работа и направете каквото би трябвало. “
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР