Когато една компания в портфолиото на фонд за рисков капитал

...
Когато една компания в портфолиото на фонд за рисков капитал
Коментари Харесай

Платформата за намиране на работа nPloy набра 3.65 млн. лева

Когато една компания в портфолиото на фонд за рисков капитал се оправя чудесно, постоянно има заделени средства за следваща инвестиция, с която фондът да резервира дяловете си в сдружението и да подкрепи по-нататъшното развиване на плана. Такъв е казусът с българския вложител Morningside Hill, чиято инвестиция nPloy се оказва един от отличниците на випуска, твърди мениджърът във фонда Павел Велков.

След като през 2022 година компанията набра инвестиция в размер на 1.9 млн. евро, водена от Мorningside Hill, който влезе с 1.5 млн. евро против 19.9% от сдружението " Ню Хайърс ", през днешния ден nPloy получава още толкоз следваща инвестиция от фонда. Другият външен вложител, Blue Ocean Ventures, също повтаря вложението си в компанията, с присъединяване от 300 хиляди евро.

" Това е follow on инвестиция от миналогодишния рунд. Уговорката беше, че при реализиране на дадени цели от софтуерна и бизнес позиция ще има спомагателен запас ", споделя Константин Цонев, който основава компанията с Борис Колев и Цветослав Захариев.
Реклама
С новото инвестиране общата сума външни средства в компанията доближава 3.7 млн. евро, а nPloy към този момент е оценена на 19 млн. лева Средствата ще се употребяват главно за реализиране на бизнес и маркетинг задачите на компанията, настояват от нея.
Tinder за работа
Отличаващ се за платформата на nPloy е интерфейсът, който прилича този на платформата за срещи Tinder - работодатели и претенденти могат да плъзгат наляво и надясно, с цел да изберат кое предложение им харесва и кое не. А при съвместен интерес има опция за видеовръзка за изявление в самата платформа.

В момента nPloy е дейна в България и Румъния, а мобилното приложение към този момент има над 150 хиляди сваляния, като записаните компании са над 1350 в двата пазара. " Уеб версията ни също набира много трафик, само че за нас главен фокус е мобилното приложение ", твърди Цонев.

През 2023 година платформата регистрира растеж на потребителите от над 150%. " От финансова позиция чакаме да приключим 2023 година с сред 40 и 50% растеж на приходите по отношение на 2022 година макар компликациите и забавения напредък на пазара на труда, които следим и в България, и в Румъния през последната година ", споделя той.
Реклама
" Фокус за идната година е напредък в България и Румъния. Разбира се, възнамерявали сме и спомагателни софтуерни усъвършенствания на платформата, само че за разлика от предишни години не това е главният фокус ", прибавя Цонев.

На въпрос за последваща инвестиция пресмята, че nPloy ще набира нови средства в края на 2025 година, след към 24 месеца, само че тогава ще търси доста финансово вливане от западни вложители. " Амбициите ни са за интернационален фонд, след което да лансираме платформата в по-развити и огромни западни пазари ", приключва той.
Свързани публикации Българско-американската LucidLink набра още 75 млн. $ 20 ноември 2023, 16:06 Най-големите софтуерни компании в България: Гигантите могат да скачат (нова таблица) 9 ноември 2023, 10:56
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР